Halal eten met Chef Ali

Lekker werelds eten met duurzame en voedzame producten. Met vlees dat ook nog eens 100% halal is.

Met Chef Ali is de eerste foodbox op de markt gekomen speciaal gericht op moslims met halal vlees.

Maar dat zegt niet dat iedereen er niet van kan genieten. Iedereen is welkom om te proeven van de Mediterrane en Arabische gerechten van Chef Ali.

Zoals gezegd is dit de eerste foodbox op de Nederlandse markt voor iedereen die halal vlees eet.

Dat is verbazingwekkend gezien Nederland een echt multicultureel land is maar daarom des te fijner. Veel supermarkten bieden halal vlees aan maar dit is niet overal een heel uitgebreid aanbod.

Daarom is het des te fijner dat deze foodbox er is. Zo krijg je maaltijden thuisbezorgd en hoef je 3 dagen per week niet op zoek naar halal opties en het smaakt ook nog eens heerlijk.

Bovendien eet je ook nog eens gevarieerd doordat er steevast een vis, een vlees en een vegetarisch gerecht in zit.

Wie echter denkt dat deze foodbox enkel bedoeld is voor moslims zit verkeerd. De gerechten zijn heel gangbaar.

Je leert zo makkelijk kennis maken met eten buiten de typische Nederlandse keuken om.

Als je dus op zoek bent naar meer variatie in je eigen gerechten of je bent gewoon nieuwsgierig naar eten uit andere culturen dan is dit een makkelijke manier om daar kennis mee te maken.

Bovendien smaakt halal vlees verder niet anders dan gewoon vlees dus daar hoef je het zeker niet voor te laten.

chef ali icoon

Probeer Chef Ali

Chef Ali stimuleert om gezond en gevarieerd te eten. Een kleurrijke maaltijdbox voor iedereen die écht smaakvol wil eten.
 • Het beste Halal vlees
 • Gevarieerde recepten
 • Verse ingrediënten
 • Gratis thuis bezorgd
Naar ChefAli.nl
chef ali review

Gemiste halal

Het idee kwam van 3 Amsterdamse moslims, Aissa, Brahim en Redouan. De maaltijdboxen van toen vonden ze wat flauw en het vlees was ook niet halal. Terwijl er wel 1 miljoen eters in Nederland wonen die halal eten. Een groot gemiste doelgroep. Het niet bestaan van halal foodboxen leverde frustratie op. Je kon bijna geen box bestellen. Vlees kon je weggooien gezien het niet halal was. Er zijn natuurlijk vegetarische boxen maar hierin is de keuze ook vaak beperkt en er zijn genoeg mensen die graag een foodbox willen met halal vlees. Dus besloten de heren zelf met een voedselbox te komen met halal vlees en biologische wereldgerechten, Chef Ali.

De smakelijke recepten worden gemaakt door chef Mounir Toub, bekend van 24Kitchen.
In mei 2016 ging Chef Ali officieel aan de slag. Met eigen verse producten zonder toegevoegde stofjes of e-nummers. Want de mannen achter Chef Ali verbouwen hun eigen groente en fruit op stadsboerderij Osdorp in Amsterdam of halen het van lokale boeren. Op de site kun je een filmpje kijken van hun stadsboerderij. Zo weet je gelijk waar de producten vandaan komen.

Stadsboerderij Osdorp is een groene oase in het drukke Amsterdam met niet alleen groente en fruit, maar ook bloemen en dieren. Je kan je eigen moestuintje huren of meehelpen in de gezamenlijke tuin. Iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken en hun groene vingers te tonen. En als je inspiratie hebt gekregen om iets lekkers te maken met de verse groente uit de tuin, mag je gebruik maken van de keuken om het te bereiden.

Voor al het biologische halal vlees en vis gaat Chef Ali naar hun partners, slagerij Kaddour en versvishandel Jan van As.
Slagerij Kaddour is al vijfentwintig jaar een begrip in Amsterdam voor zijn eerlijke halal vlees. Hun vlees halen ze rechtstreeks van kleine particuliere boerderijen, zonder enige tussenkomst van tussenhandelaren of de bio-industrie. Ze maken ook alles zelf. Alle worsten, gehaktballen en gemarineerde lapjes. Alles wordt door hun gedaan en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige stoffen. Alles is op en top biologisch.

Jan van As is een vishandelaar dat al bijna zeventig jaar een begrip is in de Nederlandse horeca. Het begon als een simpele marktkraam op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam, maar is nu uitgegroeid tot een van de grotere visleveranciers van Nederland. Met een streven dat gericht is naar de kwaliteitsnormen en milieueisen zorgt Jan van As al jaren voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Ze halen hun vis rechtstreeks van de visboten. Verser kun je ze niet krijgen.

Alle gerechten zijn zonder toegevoegde e- nummers en zonder kleurstoffen. Zo heb je altijd puur eten en bovendien weet je waar het vlees en vis vandaan komt en dat de groenten uit de biologische moestuin komen. Dit zorgt voor eten zonder gekke toevoegingen en je weet dat alles goed verzorgd is. Dan smaakt jouw maaltijd nog beter als je dat weet. Al het beheer en controle is in eigen hand dus alles is zeker weten halal en biologisch.

Eénmalig Chef Ali

29,00per keer vanaf
 • losse box chef ali
 • Alle ingrediënten voor 3 gerechten
 • 3 receptkaarten
 • Één vlees, één vis en één vegetarisch gerecht

Wekelijkse box

14,95eerste box, daarna €29,00
 • chef ali korting
 • Alle ingrediënten voor 3 maaltijden
 • Je ontvangt 50% korting op je eerste box
 • Één vlees, één vis en één vegetarisch gerecht

Elke week drie maaltijden
Iedere week kun je bij Chef Ali drie maaltijden krijgen. Een met vis, een met vlees en een vegetarische. Voorbeelden van maaltijden die je in deze voedselbox kan treffen zijn een rode bieten pizza met walnoot, vijgen en mozarella. Deze lekkere vegetarische pizza is lekker knapperig door de walnoot en heeft ook iets zoets door de vijgen.

Een voorbeeld van een vismaaltijd is de gebakken nijlbaarsfilet met knoflookpuree en broccoli roosjes.
En dan is er de kipkerrie met exotische ananas en gebakken geurige basmati rijst. Je hoort het al. Dit gerecht klinkt heerlijk exotisch en brengt je zo naar nieuwe werelden.

De porties van de halal foodboxen zijn erg royaal. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken dat je honger gaat hebben. De porties zijn ingedeeld naar islamitisch gebruik, daar eet men namelijk grote porties. Dat maakt Chef Ali’s foodbox erg goed, andere foodboxen zijn vaak met enigszins karige porties maar dat is hier zeker niet het geval. Je kunt ook gewoon meerdere porties bestellen voor als het voor meerdere personen is of als je zelf het 3 dagen menu vaker wilt eten. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat het teveel eten is. Alle producten bevatten een houdbaarheidsdatum. De vis en vlees producten worden gasverpakt, hierdoor blijft het langer houdbaar. Dat kan dus wel een week houdbaar zijn. De groenten en het fruit worden gekoeld ingepakt, je kunt er vanuit gaan dat deze makkelijk een week mee gaan.

Eenmalig proefdraaien

Bij Chef Ali kun je maar één box per week bestellen. In deze foodbox zitten meer dan genoeg ingrediënten voor drie maaltijden. Het mooie aan deze box is ook dat je kunt bestellen vanaf 1 persoon voor maar €29. Je maaltijden worden dan gratis bij je thuis afgeleverd, altijd op een zaterdag. Op de vrijdag ervoor krijg je een bericht met de geschatte aankomsttijd. En mocht je opeens verhinderd zijn, dan kun je gerust regelen dat je pakket wordt afgeleverd bij de buren of je spreekt een plek af waar de bezorger het pakket neer kan leggen, waar het een beetje verborgen ligt.

Heel veel mensen willen graag eerst proefdraaien, voor ze besluiten of ze een abonnement willen of niet. Bij Chef Ali kun je een eenmalige proefdoos bestellen om het uit te proberen vanaf €29. Ben je om, dan kun je overstappen naar hun flex abonnement. Waar je de eerste doos voor maar 50% van de prijs kan krijgen en je elk moment kunt pauzeren of zelfs stoppen. Betalen gaat via iDeal voor de eenmalige maaltijdbox. Bij het flex abonnement ga je na je eerste box over naar automatisch incasso. Je kunt er ook voor kiezen om je eerst aan te melden voor de nieuwsbrief. In dat geval krijg je €10 korting op jouw eerste box.

De eenmalige box is bij Chef Ali ook echt een eenmalige box. Dit is heel duidelijk aangegeven in de webshop. Heb je een abonnement op de foodbox dan is het pauzeren of stopzetten van het abonnement jouw eigen verantwoordelijkheid. Je moet dit minimaal 6 dagen voor de volgende levering doen. Het pauzeren of weer activeren gaat gemakkelijk via de mail, dat werkt snel en zorgt voor gebruiksgemak. Hou er rekening mee dus dat dit minimaal 6 dagen voor de volgende levering moet gebeuren indien je die levering juist wel of niet wilt ontvangen.

De box bestel je per persoon. Een basis box bevat drie maaltijden voor een persoon. Je kunt het aantal personen verhogen, hiermee wordt de maaltijdbox duurder maar in verhouding steeds goedkoper per persoon per maaltijd. Je gezin is dan bijvoorbeeld voorzien van 3 maaltijden die week, ideaal in een druk gezinsleven.

Voordelen van Chef Ali

 • Puur en eerlijk kwaliteit scharrelvlees vrij van geur en kleurstoffen

 • TV kok Mounir Toub creëert speciaal voor Chef Ali de lekkerste gerechten uit de Wereldkeuken

 • Verse biologische groenten en fruit uit onze moestuin

 • De box wordt wekelijks op zaterdag gekoeld thuisbezorgd

Wat klanten zeggen…

Chef Ali is zeker een aanrader met zijn lekkere mediterrane gerechten die in een hand omdraai zijn gemaakt!
Klant, via Facebook

Voorbereiding kan geen kwaad
Deze authentieke maaltijdbox wordt altijd bezorgd op een zaterdag met biologische en duurzame producten met handige receptkaarten erbij. Chef Ali levert niet alle ingrediënten bij de gerechten. Dat is met een bewuste insteek, het zijn veelvoorkomende ingrediënten en de kans dat je deze al in huis hebt is groot. Het is zonde om dit dan dubbel te hebben, zeker bij relatief kort houdbare ingrediënten zoals eieren of roomboter. Bovendien bespaart dit verpakkingen voor kleine porties, voor een tot drie gerechten heb je natuurlijk weinig van de standaard ingrediënten nodig.

Om te voorkomen dat je tijdens het bereiden van de ontvangen gerechten zonder een ingrediënt zit heeft Chef Ali op de website een lijst staan met ingrediënten die gebruikt kunnen worden in het recept en waarvan wordt verwacht dat je dit al in huis hebt. Denk hierbij aan peper en zout, suiker, eieren en olijfolie. De hele lijst is op de website te vinden. Dit is overigens juist heel gunstig. Zo voorkom je dat jouw gerecht te flauw is of juist te veel zout bevat. Dit kan een gerecht zelfs verpesten en nu heb je er zelf invloed op. Je hebt zo een combinatie van het beste van twee werelden. De hoofd ingrediënten en het recept zijn voor jou verzamelt maar je hebt wel nog invloed op het bereidingsproces waardoor je het gerecht nog naar jouw smaak kunt aanpassen.

Op de bijgeleverde receptkaarten staat geen tijdsaanduiding hoe lang je in de keuken zal staan, wat soms lastig kan zijn. Maar een goed gemiddelde is dat je met 30 minuten iets lekkers op tafel kan hebben. En ook nog een leuke aanwinst zijn de tips bij ieder recept, om het een net een andere draai te geven en soms is er een ingrediënten-verdeling te vinden. Voor als je het recept nog een keer wilt maken met dit keer voor minder of meer mensen.

Laat je verrassen op z’n halals
Met Chef Ali maak je kennis met een halal wereldkeuken op een simpele manier. Ieder week krijg je een voedselbox met verse, biologische producten rechtstreeks uit eigen tuin. Genoeg om drie maaltijden van te maken. Voor nu is er maar één wekelijkse box met drie recepten, maar iedere week zijn het wel gerechten die je smaakpapillen doen verrassen.

Wil jij graag de maaltijdboxen van ChefAli ervaren?

Ga naar ChefAli.nl
Ga naar ChefAli.nl