Marley Spoon gaat voor kwaliteit

Marley Spoon is een bedrijf dat sinds 2014 op de Nederlandse markt staat, het is een van oorsprong Duits bedrijf.

De gedachte van Marley Spoon is dat je veel meer tijd hebt om eens iets anders te koken dan normaal als je niet meer naar recepten hoeft te zoeken of boodschappen hoeft te doen.

Het koken kost zo veel minder moeite. De chefs van Marley Spoon gaan zelf op zoek naar nieuwe recepten, ze experimenteren erop los met verse en kwalitatieve ingrediënten en zijn altijd creatief bezig met koken zodat jij weer eens iets nieuws kan proberen.

Zij zorgen ervoor dat de gerechten voldoen aan de schijf van vijf en uitgebalanceerd zijn zodat ze altijd passen in jouw voedingspatroon.

Om aan deze hoge kwaliteitseisen van de ingrediënten te voldoen werkt Marley Spoon met zorgvuldig gekozen leveranciers.

Deze zijn bovendien zo lokaal mogelijk. Het dierenwelzijn en het milieu staan voorop en door lokaal te werken worden er zo min mogelijk kilometers gereden.

Door deze korte keten van leverancier tot klant is het eten bovendien zo vers mogelijk.

De duurzaamheid van Marley Spoon komt ook naar voren door de verpakkingskeuze.

Alle producten zijn eerlijk en duurzaam en komen in de juiste hoeveelheden naar jou toe.

Dit gaat voedselverspilling tegen, niets zo zonde als een veel te grote maaltijd waar je de helft van weg kan gooien.

De verpakkingen van het pakket zijn altijd recyclebaar, tot en met het verpakkingstape aan toe.

marley spoon icoon

Probeer Marley Spoon

Marley Spoon bezorgt lekkere recepten en verse ingrediënten bij jou thuis, zodat jij snel en eenvoudig een heerlijk gerecht op tafel zet.
 • Kies de lekkerste recepten
 • Bestel wanneer het jou uitkomt
 • Kook met verse ingrediënten

Marley Spoon steunt overigens Slow Food Nederland. Dat houdt in dat er vanuit 3 principes wordt gehandeld als het gaat om voedsel. Deze zijn Lekker, Puur en Eerlijk. Eerlijk voedsel is belangrijk en is het belangrijkste. Dat betekent dat er een goede prijs is voor consumenten en een eerlijke prijs voor producenten.

De boxen van Marley Spoon

Marley Spoon heeft twee type boxen. De eerste box is de bestseller box. Deze bevat heerlijke gerechten voor twee personen. Je kunt kiezen uit 2, 3 of 4 verschillende gerechten. Afhankelijk van die keuze verschilt de prijs per portie.

Bij 2 gerechten kost de box €36 en dus €9 per portie, bij 3 gerechten is het €39,90 per box en €6,65 per portie en bij 4 gerechten is de prijs €48,80 per box en €6,10 per portie. Deze box kun je vegetarisch maken, dit is een optie die je kunt selecteren tijdens het bestellen. Je kiest zelf welke gerechten je wilt, op de website staan de gerechten waaruit je op dat moment kunt kiezen.

De tweede type box is de familie box. Deze bevat gerechten voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Deze box is ook vegetarisch te maken door deze optie te selecteren. De prijs van een box met 2 gerechten per week is €48,80 en de prijs per portie is dan €6,10.

Kies je 3 gerechten per week dan is de box €59,40 en €4,95 per portie. Kies je voor 4 gerechten per week dan is de prijs van de box €74,40 met een portieprijs van €4,65. Daarnaast zijn de recepten kindvriendelijk. Je kind zal nieuwe smaken leren kennen op een verrassende manier, wellicht ontdek je zelf nog eens iets nieuws. Echter zijn het wel gangbare smaken dus het is zeer toegankelijk voor jong en oud.

De familie box is ideaal met kinderen. Het zijn makkelijke maaltijden aangezien er in gezinnen vaak weinig tijd is om te koken. Deze box scheelt jou al het halve werk van een recept bedenken en het boodschappen doen.

De gerechten zijn zelf te kiezen, elke week zijn er 7 beschikbaar. De ingrediënten zijn zo vers als maar kan. Mits je ze op de goede manier bewaard zijn ze tot en met 4 dagen houdbaar al verschilt dit natuurlijk per product, dit kan ook langer zijn.

Het enige wat je voor de recepten zelf in huis hoeft te hebben zijn zout, peper en olie, de rest ontvang je allemaal in de box. Je ontvangt in jouw box stap voor stap kaarten met recepten. De bereidingstijd is gemiddeld zo’n 30 tot 40 minuten per gerecht. Er staat ook altijd aangegeven wat de moeilijkheidsgraad van het recept is zodat je hier van te voren rekening mee kunt houden en ruim de tijd kan nemen om te koken.

2 Personen

36,00per week vanaf
 • kleine box marley spoon
 • Van 2 tot 4 gerechten
 • Vegetarisch mogelijk
 • Inclusief stap-voor-stap receptkaarten

3-4 Personen

48,80per week vanaf
 • vier personen marley spoon
 • Van 2 tot 4 gerechten
 • Vegetarisch mogelijk
 • Inclusief stap-voor-stap receptkaarten

Een extra optie om toe te voegen aan je wekelijkse box is de fruitbox. Deze bestel je naast de maaltijd box. Je ontvangt dan een box vol versfruit. Je ontvangt maar liefst 3,5 kilo vers fruit voor maar €12,90. Het is een selectie van seizoensfruit en exotisch fruit, dat zorgt voor een mooie variatie.

Het meeste fruit komt uit Nederland en West-Europa, dicht bij huis dus en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale producenten. De uitstoot van brandstoffen wordt bovendien zo minimaal mogelijk, er wordt bijvoorbeeld nooit fruit via luchtvracht vervoerd. Je ontvangt de fruitbox op hetzelfde moment als je maaltijd box.

Kortingscode Marley Spoon

Marley Spoon heeft vaak aanbiedingen lopen voor nieuwe klanten die kunnen proviteren van mooi kortingen op de eerste bestellingen. Wij kijken iedere maand welke promotiecode’s worden uitgegeven en of de oude kortingscode’s nog werken. Op onze Marley Spoon kortingscode pagina vind jij de actuwele aanbiedingen.

marley spoon screenshot

Ervaringen Marley Spoon

Het fijne aan Marley Spoon is ten eerste de top communicatie. Een dag voor bezorging krijg je een e-mail met informatie over de bezorgtijd en welke basisingrediënten je nodig hebt bij de maaltijden.

Dat zijn ingrediënten die iedereen wel in huis heeft zoals zout, peper, olijfolie, suiker en azijn. Je wordt ook geïnformeerd over het te gebruiken kookgerei. De box komt in een stevige doos en elk gerecht zit in een aparte papieren zak. Zo hoef je zelf niet meer uit te zoeken wat je bij welk gerecht nodig hebt. Bovendien kun je de zak zo de koelkast in zetten, geen gedoe met allerlei losse ingrediënten.

Het is goed om te weten dat Marley Spoon er vanuit gaat dat je houdt van koken. Het zijn namelijk bijzondere gerechten met soms nieuwe kooktechnieken. Daar moet je natuurlijk wel zin in hebben maar het is in elk geval enorm leerzaam.

De bereidingstijd is zo’n 30 tot 40 minuten dus dat is vrij gemiddeld. Je krijgt dus niet alleen een lekkere maaltijd maar je maakt ook kennis met nieuwe gerechten en kooktechnieken. De receptkaart is makkelijk op te volgen en de porties zijn precies genoeg, je hebt dus geen honger meer en je hebt niet te maken met voedselverspilling. De kookbeleving staat in elk geval voorop bij Marley Spoon en dat merk je ook echt tijdens het bereiden van de gerechten.

Het zijn ten slotte ook gerechten van chef koks dus die beleving krijg je ook. Je leert een beetje om zelf te koken als chef kok, wie wilt dat nou niet?

Handige informatie over Marley Spoon
Je krijgt te maken met een flexibel abonnement. De bestelling kun je altijd aanpassen, pauzeren of je abonnement beëindigen. Dit kan tot 6 dagen voor ontvangst van de volgende box. Hou dan ook goed in de gaten wat jouw standaard bezorgdag is, deze kan je zelf aangeven.

Door dit op tijd aan te geven voorkom je dat je een box krijgt die je liever niet had willen ontvangen en daarmee voorkom je meteen voedselverspilling. Het is zonde om een overschot aan eten in huis te hebben, dat verhoogd het risico om de houdbaarheid van producten te overschrijden.

De gerechten zijn zo goed mogelijk afgemeten per portie zodat je genoeg te eten hebt maar nooit teveel hebt. Mocht het onverhoopt toch zo zijn dat een portie je teveel is dan smaakt dit de volgende dag uiteraard nog heerlijk als lunch. Het is aan te raden om dit eens te proberen.

Voordelen van Marley Spoon

 • Geen stress van het boodschappen doen
 • Verse, hoogwaardige ingrediënten en laten hun creativiteit de vrije loop
 • Veel lokale producenten
 • De box zit vol met eerlijke, duurzame producten.

Wat klanten zeggen…

Ik ben heel erg tevreden over de maaltijdbox van Marley Spoon. Alles is heel erg duidelijk dat zelfs ik een goede gezonde maaltijd op tafel kan zetten.
Klant, via Facebook

Marley Spoon werkt zoveel mogelijk met verantwoorde, lokale en duurzame producenten. De producten zijn seizoensgebonden en komen zoveel mogelijk direct van het land vanuit biologische boeren. Marley Spoon werkt zoveel mogelijk met vaste leveranciers.

Sjaak Twisk is bijvoorbeeld vaste leverancier van uien, dit is een biologische boerderij waarvan de energie wordt opgewekt via zonnepanelen. Het vlees komt van Jan’s Vlees. Dat is een slagersbedrijf dat al generaties lang bestaat, de rassen die gebruikt worden zijn maas, Rijn, Ijsselrund en het wroetvarken.

Het gevogelte komt ook van een vaste leverancier namelijk poelier Pieter van meel. Zij hebben jarenlange ervaring waardoor ze weten wat kwaliteit is. De vis komt van Q- vis en heeft MSC gecertificeerde visproducten. Zij werken met verantwoorde vistechnieken én ze zijn energiebesparend ingesteld.

Om de lokale economie en duurzaamheid te steunen wordt er ook veel samengewerkt met Nederlandse food startups, dat zijn kleine ondernemingen die net beginnen. Dat maakt de producten extra speciaal, deze vind je niet zomaar in je plaatselijke supermarkt.

Je kunt hierbij denken aan diverse soorten ondernemingen. Een daarvan is Lepelboom, een onderneming die met oude conserveringstechnieken nieuwe smaken tafelzuur ontwikkelt. Of denk aan Happy Goat, een plek waar geitenkaas wordt gemaakt met geiten die dagelijks verwend worden.

Zo zijn er meerdere kleine ondernemingen met unieke producten of een unieke werkwijze die passen in het beeld van duurzaamheid en kwaliteit.

Marley Spoon houdt ook rekening met jou door bij de recepten alle voedingswaarden en ingrediënten te noteren. Je krijgt ook altijd een allergenenlijst, zo neem jij geen enkel risico als het gaat om allergenen.

Wil je eens een andere box ontvangen dan kun je dit in jouw account instellen. Je kunt hierin de bezorgvoorkeuren aanpassen. Dan kun je kiezen voor een ander type box of een wijziging van aantal gerechten. Je kunt daar ook altijd het abonnement opzeggen.

Vanaf het moment dat het abonnement ingaat ofwel het leveringsmoment van de 1e box heb je 14 dagen bedenktijd. Je betaalt wel voor de reeds geleverde boxen in die 14 dagen tijd. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Marley Spoon via de klanten service en veel antwoorden kun je al op de website vinden.

Het bezorggemak van Marley Spoon
Als je een abonnement hebt krijg je elke maandag een e-mail met receptsuggesties. Aan de hand hiervan kun je zelf bepalen wat erin jouw volgende box komt te zitten. Je kunt er ook voor kiezen om een bestelling over te slaan, dit kan tot 6 dagen voor de bezorgdatum aangegeven worden.

Je kunt het abonnement ook pauzeren als je bijvoorbeeld een of meerdere weken niet thuis bent, dit kan je tot wel 8 weken van tevoren aangeven. De Marley Spoon box wordt in heel Nederland gratis bezorgd behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws- Vlaanderen.

De bezorgdagen zijn dinsdag, woensdag, vrijdag overdag en in de avond of op zaterdag overdag. De bezorgdag kun je zelf aangeven. De boxen worden in gekoeld transport vervoerd om de versheid te garanderen.

Marley Spoon zit ook in België. Het assortiment is hier exact hetzelfde als in Nederland en heeft dan ook dezelfde leveranciers. Er wordt ook geleverd in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Verenigde Staten, Australië en Oostenrijk. Deze landen hebben ieder hun eigen website.

Wil Jij Graag De Maaltijdboxen Van Marley Spoon Ervaren?