De Krat was het eerste maaltijdbox concept in Nederland en is opgericht door Eefje Brugman in 2010.

Toen begon de Krat met het leveren van seizoensproducten in houten kratten in Amsterdam. De Krat richt zich op duurzaamheid en gezondheid.

Dit betekent dat De Krat eerlijke, lokale en duurzaam geweekte producten in hoge kwaliteit leveren.

De meeste producten zijn niet te krijgen in de supermarkten, omdat ze veelal biologisch zijn. Alle seizoensgroenten zijn uit eigen land.

Elke week is de inhoud van De Krat verschillend. Alle producten dragen een keurmerk met zich mee.

Daarnaast let De Krat bij het samenstellen van gerechten op de onnatuurlijke toevoegingen van de producten.

De kosten van de maaltijdkratten beginnen vanaf 36 euro en zijn afhankelijk van het aantal personen.

Het tv-programma Kassa riep de maaltijdbox van De Krat in 2014 uit tot de beste maaltijdbox van Nederland.

‘De Krat speelt met hun maaltijdboxen goed in op mensen die doordeweeks een drukke planning hebben in verband met werk en het gezin.

De maaltijdbox is een goede uitkomst wanneer je toch gezond en snel wilt eten.

Maar De Krat maakt de keuze voor een maaltijdbox nog erg lastig, doordat ze zo veel verschillende maaltijdboxen binnen hun concept aanbieden.

De Krat onderscheidt zichzelf van andere aanbieders van maaltijdboxen doordat de bijgeleverde recepten niet in de supermarkt te vinden zijn. Daarnaast zijn alle producten duurzaam en biologisch. De recepten worden iedere week weer opnieuw door een professioneel team samengesteld.

Het beloofd veel goeds wanneer je hoort dat De Krat in 2014 als beste uit test van het tv programma Kassa is gekomen.

de krat icoon

Probeer De Krat

De Krat stelt elke week een uitbundige maaltijdbox samen vol eerlijke en goede spullen: seizoensproducten, lokaal gekweekt en duurzaam geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Zij brengen al dat heerlijks zo van de boer naar jouw keukentafel.
 • In 2019 als beste getest
 • Weekblad Margriet gaf het een 9
 • Eerlijk eten

Ik vind het een pluspunt dat de maaltijdkratten thuis worden bezorgd. Voor inwoners van de Randstad is dit zonder kosten, helaas voor Nederlanders buiten de Randstad is dit niet het geval. De kosten voor het bezorgen bedragen 2,95 euro.

Wij zijn erg te spreken over de inhoud van de Gemakskrat Vega. De Krat verrasten ons met een gevarieerde krat met lekkere ingrediënten. De Krat heeft een gezonde uitstraling wanneer je hem voor je ziet.

De smaak van de producten was verbluffend. De producten worden nog beter wanneer je weet dat ze van een lokale biologische boer afkomen.

Over de verhouding prijs en kwaliteit zijn wij erg positief. Het is niet goedkoper wanneer je alle producten los moet kopen. Daarnaast is het erg lastig om de producten in een winkel te kunnen vinden, omdat ze bijna niet verkrijgbaar zijn.

Hou je van gezond en verantwoord voedsel? Dan raden wij de Gemakskrat Vega aan van De Krat.’

De verschillende maaltijdboxen van De Krat

Gemakskrat: Goedgevulde maaltijdbox voor 3 verrassende avondmaaltijden. Binnen 30 tot 40 minuten heb je een complete maaltijd op tafel staan. De Gemakskrat bevat 2 keer een vleesproduct en een keer vegetarisch gerecht. Bij de Gemakskrat wordt een receptenboekje geleverd met informatie over de ingrediënten en de bereidingswijze.

Gemaktskrat vega: Deze maaltijdbox bevat 3 vegetarische maaltijden. De gemakskrat Vega is erg divers. Producten als peulvruchten, vegaburgers of eieren zul je tegen kunnen komen in deze maaltijdbox. In de krat zit daarnaast een boekje met informatie over de 3 recepten.

Kratje slank: Maaltijdbox met ingrediënten voor 3 slanke maaltijden. Mieke Kosters geeft bij deze krat extra slanktips en recepten. De gerechten zijn gemakkelijk te bereiden.

Weekendkrat extra: Dit wordt ook wel de ‘inspiratiekrat’ genoemd voor in het weekend. Deze krat bevat 2 luxe vlees of vis producten en 8 verschillende groentes. Elke week wordt er brood en delicatessen zoals kaas of jam aan de krat toegevoegd. Online heeft De Krat 9 inspiratierecepten gezet, zodat je met de Weekendkrat extra alle kanten op kunt gaan.

Weekendkrat Extra

36,00prijs per krat (1pers.)
 • Culinaire ‘inspiratiekrat’ met 2x luxe vlees/vis en 8 verschillende groenten
 • Wekelijks heerlijk brood en mooie delicatessen zoals kaas, jam, kwarteleitjes etc.
 • 8 à 9 leuke online recepten brengen je op ideeën

Gemakskrat

39,00prijs per krat (2pers.)
 • Goedgevulde maaltijdbox met precies de ingrediënten voor 3 verrassende maaltijden
 • 2 x vlees/vis en 1 x vegetarisch, met om de week vis
 • Boekje met de 3 recepten

Gemakskrat Vega

39,00prijs per krat (2pers.)
 • Vegetarische maaltijdbox met precies de ingrediënten voor 3 verrassende maaltijden
 • Veel variatie met peulvruchten, vegaburgers, eieren, kaas etc.
 • Boekje met de 3 recepten

Kratje Slank

40,00prijs per krat (2pers.)
 • Maaltijdbox met ingrediënten voor 3 slanke maaltijden
 • Met slanktips van Mieke Kosters en recepten
 • Pure, lokale kwaliteitsproducten en gemakkelijk te bereiden

Mening van een klant
‘Wanneer je de website opent van De Krat krijg je meteen een vertrouwd gevoel, dit komt mede doordat je op de website alles over de leveranciers kunt lezen. Ik vind het leuk dat je erachter komt wie de producten uit de maaltijdbox van De Krat daadwerkelijk produceert.

Daarnaast kun je online zien welke ingrediënten er in de maaltijdkrat zitten van die week. Het concept van De Krat is nog vrij uniek, omdat je bij dit bedrijf specifiek kunt kiezen voor een weekendkrat.’

Toen de krat bij ons werd geleverd, viel het ons op dat er veel groenten in de maaltijdbox zat. Die geur van verse groentes vind ik heerlijk. Daar word je toch blij van.

Onder alle groentes ligt een briefje met receptspecificaties, waarop de herkomst van de producten beschreven staat. De meeste ingrediënten stammen van Nederlandse, biologische boeren af.

Het houten kratje waarin alle producten zitten, mag je de volgende keer weer aan de bezorger geven. Zo de krat telkens opnieuw gebruikt kan worden. Een erg duurzaam concept dus.

Wij kozen voor de Gemakskrat, die erg gevarieerd bleek te zijn. De maaltijden die De Krat levert zijn voor iedereen makkelijk te bereiden dankzij de eenvoudige beschrijving die bij de maaltijdbox geleverd word. Binnen een half uur heb je een goede maaltijd op de tafel staan. De gerechten zijn herkenbaar en de porties ruim. Wij konden met een 2-persoons maaltijdbox best eten met het hele gezin.

Wij kunnen concluderen dat de Gemaksbox geschikt is voor mensen die houden van groeten. Ik vind dat de krat in zijn geheel een boerenuitstraling heeft. Wij noemen het de moestuinbox in plaats van de maaltijdbox. Bij elke hap weet je dat de boer die deze producten heeft geproduceerd dit met liefde heeft gedaan.

Kortingscode de Krat

Ben jij net als wij opzoek naar de beste aanbieding voor de Krat? Kijk dan op onze de Krat kortingscode pagina. Hier controleren wij iedere week of deze codes nog actueel zijn zo dat jij de meest actuele en de beste aanbiedingen krijgt.

screenshot de krat

Ervaringen De Krat

Anne-Mette:
‘Wie van biologische en oerhollandse recepten houdt zit bij De Krat goed. Je kijkt al snel uit naar de volgende levering wanneer je een keer een maaltijdbox besteld hebt. Ik ontving de eerste keer de Weekend-krat, zoals de naam als zegt is deze krat speciaal bedacht voor het weekend.

In tegenstelling tot de Gemakskrat, bestaat de Weekend-krat niet uit volledige gerechten. De krat bevat seizoensproducten die je eventueel kunt gebruiken in de maaltijd. Ook zitten er vaak bijgerechten in de krat. Je kunt bijvoorbeeld aan een stuk kaas denken of een stokbrood. Deze producten zijn ideaal voor de vrijdagmiddagborrel.

Wanneer de krat wordt geleverd begint het feest. De krat is niet afsluitbaar, dus je ziet meteen de producten wanneer de bezorger je de krat overhandigd. Daardoor krijg je het idee dat alles direct uit de moestuin geleverd wordt. De verschillende groenten zien er aantrekkelijk en vers uit.

Dit geldt ook voor het vlees. Dit gevoel wordt bevestigd wanneer je op het etiket leest dat bijvoorbeeld de kalfsschnitzels gemaakt zijn van volledig natuurlijk opgegroeide kalfjes. De Krat bevat genoeg ingrediënten om het hele weekend gezond te eten. Maar je moet niet vergeten dat deze krat een aanvulling is op producten die je zelf in huis haalt.’

Voordelen van De Krat

 • Heeft diverse keurmerken

 • Seizoensproducten die in Nederland te krijgen zijn

 • Flexibel lidmaatschap
 • Eenvoudig een keer overslaan

Wat klanten zeggen…

In het explosief gestegen aanbod aan maaltijdboxen springt De Krat er wat mij betreft met kop en schouders boven uit.
Klant, via Google Reviews

Gaby Herweijer
Een dag voor de bezorgdag ontving ik een mail met de verwachte levertijd. De bezorger van De Krat hield zich netjes aan de afgesproken tijd. Van te voren vroeg ik aan het bedrijf of het brood goed verpakt kon worden, zodat de kruimels van het brood niet tussen de andere producten zou komen.

Dit vroeg ik in verband met een ziekte. Ik ontving het brood netjes verpakt met een briefje erbij met mijn opmerking.

Ik heb voor de Gemakskrat gekozen. Van te voren had ik me niet goed voorbereid op de komst van De Krat.

Ik had de gerechten die je online kunt bekijken niet van te voren gelezen. Voor enkele recepten heb je vaak nog andere ingrediënten nodig die niet bij de krat geleverd worden. Denk hierbij aan olijfolie.

Wat mij betreft krijgt De Krat veel pluspunten. Ik vind het goed dat de seizoensproducten uit de krant van eerlijke, lokale leveranciers komt. Je merkt aan de kwaliteit van het eten dat de producten duurzaam geteeld worden. Over het algemeen zijn de meeste recepten erg gezond en verfrissend.

Je leert telkens nieuwe gerechten kennen dankzij de maaltijdbox. En het belangrijkste pluspunt van deze krat is het gemak waarmee je de gerechten kunt maken. De Krat heeft daarnaast nog een aantrekkelijke korting voor klanten die andere straatgenoten overhalen om ook een maaltijdbox te bestellen. Je ontvangt 10 euro korting op de volgende krat. Dit is natuurlijk erg handig voor de studenten onder ons.’

Ellen
‘Je kunt de maaltijdbox van De Krat wel een box noemen maar eigenlijk is het een houten krat. De maaltijdbox is in 2015 officieel B Corp geïdentificeerd. Dit wil zeggen dat ze onderdeel zijn van een internationale beweging van duurzame, transparante en sociaal -maatschappelijk betrokken bedrijven die streven naar een betere wereld.

Het bestellen van de Gemakskrat gaat zonder problemen. Ook de levering van de krat ging uitstekend. Op het moment dat de bezorger voor de deur stond, moesten wij net vertrekken. We namen de Gemakskrat en hebben de krat makkelijk in de koelkast geplaatst.

Wanneer je weinig tijd hebt om alle producten uit de krat te halen, is het erg handig dat de krat precies ontworpen is om in de koelkast te kunnen. De Gemakskrat ziet er verder verzorgd uit. Het oog valt meteen op de verse producten die in de krat zitten.

De producten zijn uniek en inspirerend, omdat je zelf niet er aan denkt om een gerecht te maken met deze ingrediënten. Wanneer je de krat geleverd krijgt, heb je meteen zin om aan de slag te gaan.

Het viel ons op dat de receptenkaart niet helemaal klopte. Er waren een aantal zinnen weggevallen en de kip stond onder de categorie vegetarisch. Dit kan natuurlijk niet kloppen. Wellicht is er iets fout gegaan met het maken van deze kaart.

Maar ieder mens maakt wel eens een fout. Gelukkig was de kaart voor ons uiteindelijk nog duidelijk genoeg om de recepten te kunnen maken.

De bereidingstijd haalden we met gemak. Bij een gerecht waren we zelfs 20 minuten eerder klaar dan De Krat aangeeft. Alle drie de gerechten smaakten erg goed. Bij twee gerechten hadden wat meer groenten bij gemogen.

De maaltijdkrat bevat lekkere en makkelijke gerechten met goede producten. Ik vond het wel jammer dat we twee keer een rauwkostsalade bij het gerecht kregen. Dit had wat meer divers kunnen zijn.

Persoonlijk vond ik dat we teveel crème fraiche moesten toevoegen aan de gerechten. Ik vind de gerechten dan iets te romig worden. Desondanks passen de recepten goed bij onze stijl van koken en zijn we zeer tevreden over het eten van De Krat.’

Wil Jij Graag De Maaltijdboxen Van De Krat Ervaren?