De dag dat we de Familiebox geleverd zou worden kregen we een bericht, dat de levering stipt op tijd konden verwachten. Rond half 8 in de avond belde een nette heer de van de Familiebox bij ons aan en wenste hij ons smakelijke momenten.

Na het openen zagen we dat de producten zeer netjes waren geordend in de doos. Er was veel aandacht aan besteed en het zag er netjes uit. Het was zeker niet zo dat er het er maar even in was gedonderd om het snel te versturen.

Goed voor het hele gezin

De bereiding van de dit gerecht duurt ongeveer een klein half uur inclusief het snijden. Het is niet moeilijk om de recepten te bereiden. Iedereen die de recepten kan lezen kan de gerechten ook koken. Daarnaast zit er ook nog een kleine kaart bij die vertelt hoe je gerechten klaar maakt.

De gerechten zijn erg origineel en bijzonder en toch herkenbaar. Hierdoor is het ook een box welke zeer geschikt is voor gezinnen. Het zijn recepten welke ook geschikt zijn voor kinderen.

De Familiebox die we ontvingen had drie gerechten:

 • Kipfilet met couscous en gevulde zoete puntpaprika’s. De bereidingstijd is 25 minuten.
 • Gegrilde aardappelen met kipgehaktballetjes en pastinaakpuree. De bereidingstijd is 35 minuten.
 • Frisse andijviestamppot met chipolataworstjes (rund). De bereidingstijd is 20 minuten.

Onze kinderen hebben genoten van alle gerechten. Ze zitten in de leeftijd van 4 tot 9 jaar. Er wordt met verschillende zaken rekening gehouden bij het samenstellen van de maaltijdbox. Zo wordt er gekeken naar een goede variatie van het eetpatroon, zijn alle producten van Nederlandse bodem, het aantal voedingsstoffen en ook dat het deels biologische producten zijn.

De kwaliteit van de ingrediënten is een stuk hoger in vergelijking met de pakketten van de supermarkt. We hadden heerlijke zalm en een goed stukje vlees.

Logo de Familiebox

Probeer de Familiebox

De Familiebox is te bestellen in heel Nederland behalve de waddeneilanden. De box wordt geleverd op maandag tussen 5 en 10 uur. In de randstad is er ook levering op zondag.
 • Voor het hele gezin
 • Verse gerechten
 • Lidmaatschap aanpasbaar

De gerechten waren erg lekker en zeer gevarieerd. De maaltijdbox behoorde tot de twee beste maaltijdboxen welke we hebben beoordeeld. Wanneer je gezond, goed en ook gevarieerd wilt eten dan zit je bij de Familiebox helemaal goed.

Je wordt daarnaast ook als klant behandeld op een nette manier en alles ziet er goed verzorgd uit. De persoonlijke benadering geeft een gemoedelijk gevoel en niet dat het alleen om de centen draait. Zeker voor gezinnen kunnen we de Familiebox aanraden.

Gerechten Familiebox klaarmaken

Beoordeling van de Familiebox: Een perfecte maaltijdbox voor gezinnen met kinderen

De Familiebox is helemaal gericht op gezinnen met kinderen. Het zijn gezonde gerechten welke snel te bereiden zijn. Het is ideaal voor gezinnen met 1 of meer kinderen.

Menu’s van de Familiebox

Bij de Familiebox bepaal je iedere week in je eigen account hoeveel maaltijden je wilt en ook welke het moeten zijn. Het is mogelijk om te kiezen uit twaalf verschillende gerechten. Iedere week is er voor iedereen wel wat wils. Iedere week kun je kiezen uit vier vegetarische gerechten voor in de familiebox.

Je kunt snel en gemakkelijk kiezen uit de categorie Lekker snel of bijvoorbeeld kindvriendelijk. Ook zijn er gerechten die passen en horen bij het seizoen. Denk hierbij aan de stampotten.

Toegankelijke en milde gerechten

De ingrediënten zijn afgemeten voor drie personen. Voor vier personen waren de porties ruim genoeg. De gerechten zijn mooi gevarieerd en hebben ook een mooie samenstelling qua kleur. In de gerechten die we ontvingen zat tartaar van de slager en ook scharrelhoen.

Een korte voorbereidingstijd door voorgesneden ingrediënten

De bereidingstijd van de recepten is relatief kort. De gemiddelde bereidingstijd is maximaal twintig minuten. Het eten staat dus zo op tafel. We hebben het allemaal getimed. De aangegeven bereidingstijden worden niet overschreden is onze ervaring.

Een groot voordeel bij deze voedseldoos is dat de ingrediënten allemaal voorgesneden zijn. Bij andere aanbieders van maaltijdboxen zien we dit niet altijd. Het scheelt veel werk en het is ook prettig om zo tijdens het spitsuur van de dag alles snel op tafel te toveren voor het hele gezin.

De maaltijden zijn gevarieerd, afgestemd op de richtlijnen voor voeding en de producten zijn deels biologisch.

Nette verpakking met heldere recepten

De Familiebox wordt landelijk gekoeld bezorgd met uitzondering van de  waddeneilanden. De producten liggen los in de box die een vergelijkbaar formaat heeft, zoals de maaltijdbox van HelloFresh. In vergelijking met andere foodboxen heeft het wel meer kleur.

De receptenkaarten hebben duidelijke omschrijvingen en ook tips om de kinderen goed te laten eten. De gerechten zijn door iedereen gemakkelijk te bereiden.

Een kleine impressie van de gerechten:

Kabeljauwfilet in citroenkruim

31,99per week vanaf
 • Kabeljauwfilet in citroenkruim
 • Heerlijke kabeljouwfilet die wordt geleverd met citroen, panko, teentje knoflook, tijm, aardappels, broccolie en winterpeen.
 • Vlees, vis & vegetarisch
 • Voor 2 tot 5 personen

Pompoen Galette met spinazie en hazelnoten

31,99per week vanaf
 • Pompoen Galette met spinazie en hazelnoten
 • Pompoen Galette Ingrediënten: quiche- taartdeeg, flespompoen, sjalot, teentje knoflook, spinazie, tijm, hazelnoten en honing.
 • Voor vegetariërs
 • Voor 2 tot 5 personen

Geroosterde zoete aardappelparten

31,99per week vanaf
 • Geroosterde zoete aardappelparten met feta salsa
 • In deze Familiebox vind je: zoete aardappel, feta, koriander, cherrytomaten, komkommer, kipdijfilet, specerijenmix en yoghurt.
 • Kindvriendelijke recepten
 • Voor 2 tot 5 personen

De prijs van de Familiebox

De kosten voor de familieboxen zijn afhankelijk van de frequentie en het aantal personen waarvoor je gaat bestellen.

Wanneer we naar de prijs per persoon kijken is het pakket van twee maaltijden voor twee personen het minst voordelig. De prijs per persoon gaat omlaag als er voor meer personen besteld wordt en ook als het gaat om meer maaltijden per week.

De prijs per box is afhankelijk van het aantal personen, het aantal maaltijden in de week en ook de mogelijke korting die je krijgt (bij acties en als je start met bestellen).

Bij ons zijn er kortingen tot veertig procent mogelijk bij de eerste box. Het kan al snel een besparing betekenen van dertig euro bij de grotere maaltijdboxen. Zo zijn de kosten per persoon rond de vier euro per persoon (zonder een aanbieding).

Type box Prijs Maaltijdbox Prijs per persoon per maaltijd
2 personen, 2 maaltijden 36 euro 9 euro
2 personen, 2 maaltijden 42 euro 7 euro
2 personen, 4 maaltijden 52 euro 6 euro
3-4 personen, 2 dagen 42 euro 5 euro
3-4 personen, 3 dagen 57 euro 5 euro
3-4 personen, 4 dagen 67 euro 4 euro
4-5 personen, 2 dagen 52 euro 5 euro
4-5 personen, 3 dagen 67 euro 4 euro
4-5 personen, 4 dagen 77 euro 4 euro

Kortingscode voor de Familiebox

De Familiebox kun je uitproberen en bestellen met korting. Via onze site mogen we bezoekers een korting aanbieden op de Familiebox. Wij controleren iedere maand of de kortingscodes nog geldig zijn. Op de Familiebox kortingscode pagina vind jij de beste actuele aanbiedingen.

Maaltijdbox, de Familiebox, review video door Bella

De juiste Familiebox kiezen

Er zijn verschillende maaltijdboxen waaruit gekozen kan worden. Het gaat om de maaltijdboxen voor twee personen, voor drie of vier personen en ook voor vier of vijf personen. Na het kiezen van het aantal personen is het mogelijk om het aantal maaltijden te kiezen voor de week.

Hierna is het mogelijk om de gerechten te kiezen voor jouw eigen Familiebox. Zo is er een familiebox voor twee personen met twee tot vier maaltijden.

Hier kun je vervolgens zelf de keuze aangeven welke ingrediënten je wilt. Ook is er een familiebox voor drie tot vier personen waarbij je twee tot vier maaltijden kunt kiezen per week. Dan is er nog de Familiebox voor vier tot vijf personen voor twee

De ervaringen met de Familiebox

De maaltijdboxen van Familiebox bieden een ruime keuze van gerechten en heerlijke en verrassende recepten. De kwaliteit van de ingrediënten is ook uitstekend.
De naam is veranderd van Mathijs Maaltijdbox naar de Familiebox (van Bilder en de Clerq) voor de duidelijkheid. Het is na de fusie veranderd.

Onze eigen ervaringen met de Familiebox zijn:

 • Er is een ruime keuze met verschillende thema’s voor twaalf wekelijkse gerechten
 • Veel ingrediënten uit Nederland met vooral biologische groenten.
 • Gevarieerde, gezonde en heerlijke recepten voor mooie gerechten
 • De recepten zijn eenvoudig en stap voor stap te bereiden op de site.

Voordelen van de Familiebox

 • Verse ingrediënten
 • Geschikt voor kinderen
 • Flexibel lidmaatschap
 • Gratis bezorging

Wat klanten zeggen…

Heerlijke leuke gerechten voor het hele gezin. Altijd weer een verassing wat er in zit.

Klant, via Trustpilot

Wil je de Familiebox uitproberen?

Wanneer je benieuwd bent naar de Familiebox is het mogelijk om hem met korting uit te proberen. Gebruik de links of kortingscode hier op de site om tot 40 procent korting te krijgen.

Wil je ontdekken of de Familiebox wat voor jou is? Maak gebruik van de aantrekkelijke korting en ontdek of de Maaltijdbox bij je past en het eten lekker is. Er zijn verschillende aanbiedingen voor meerdere personen, waardoor de kosten per maaltijd slechts een paar euro zijn.

De verschillende maaltijdboxen van Familiebox

Er zijn meerdere maaltijdboxen. Denk hierbij aan:

 • Familiebox voor twee Personen
 • Familiebox drie tot vier personen
 • Familiebox vier tot vijf personen
 • Kerst box van Familiebox om te gourmetten
 • Kerstbox Familiebox: Het viergangen Kerstmenu om van te genieten
 • En als laatst de fruitdoos

De belangrijkste redenen om te kiezen voor de Familiebox

 1. Iedere week kan je kiezen uit twaalf verschillende gerechten .Je kiest vanuit je eigen account welke gerechten je wilt ontvangen.
 2. Iedere week is het eenvoudig aan te passen Ieder week kun je het aantal maaltijden en het aantal personen aanpassen.
 3. Bezorging in heel Nederland. De gerechten worden in heel Nederland bezorgd (op uitzondering van de Waddeneilanden).

Wil Jij Graag De Maaltijdboxen Van de Familiebox Ervaren?