Vers met HelloFresh

Zoals de naam zegt draait HelloFresh om verse producten. HelloFresh is een van oorsprong Duitse onderneming.

HelloFresh gaat voor de beste producten die er zijn en kopen die voor jou in en de belangrijkste criteria zijn dat de producten vers en lekker zijn en de herkomst van het product moet altijd duidelijk zijn.

Er wordt gewerkt met passie en er wordt dan ook altijd gekozen voor leveranciers die ook met passie en aandacht voor hun product werken.

De producten van HelloFresh zijn tevens altijd met respect voor milieu en dier geproduceerd. Door deze zorgvuldige keuze voor leveranciers en producten heb je altijd een vers en bewust gekozen box in huis waar je met gerust hart van kunt genieten.

HelloFresh zijn duurzaamheids beleid

Het doel is om verse ingrediënten met gezonde recepten te leveren. Het bedrijf heeft ook een duurzaamheids beleid.

Om daar aan te voldoen is er gekozen om in de boxen meer groente en minder vlees te stoppen. Elk stukje vlees zorgt namelijk voor een relatief grote CO2 uitstoot.

Door minder vlees te verbruiken wordt bij gedragen aan een verminderde CO2 uitstoot en dat is goed voor het milieu en klimaat. Om dit te compenseren wordt er uiteraard gekozen voor meer groente.

Een tweede streven is het tegengaan van voedselverspilling. Er wordt pas bij leveranciers besteld als duidelijk is hoeveel boxen er door klanten besteld zijn en deze hebben een precieze hoeveelheid.

Zo wordt er enkel besteld wat nodig is en is er geen verspilling van voedsel. Mocht er toch nog voedsel overblijven dan wordt dit gedoneerd aan de voedselbank als het eten aan de kwaliteitsnormen voldoet. Dat is een stuk beter dan bij een supermarkt waar het overige eten simpelweg weggegooid wordt.

hellofresh icoon

Probeer Hellofresh

HelloFresh bezorgt overal in Nederland (ook op de Waddeneilanden!) wekelijks of dagelijks een box met gezonde recepten en verse ingrediënten bij jou thuis.
 • Verrassende recepten
 • Verse ingrediënten
 • Flexibel lidmaatschap

Dan zijn er nog de duurzame verpakkingen. Deze zijn gemaakt van gerecycled karton, dit karton komt uit duurzaam beheerde bossen en hebben het FSC- label. Deze box kun je tevens na gebruik teruggeven aan de bezorger zodat deze ervoor zorgt dat deze goed gerecycled wordt.

Zo blijven de verpakkingen in gebruik en is er geen sprake van afval. De verse producten die een verpakking nodig hebben of die langer houdbaar zijn door een verpakking worden verpakt met kraftpapier en als het echt nodig is in plastic. Kraftpapier is recyclebaar papierpul en deze kun je zelf bij het oud papier gooien.

HelloFresh biedt op de website nog eens handige tips aan waarmee je zelf voedselverspilling tegen kunt gaan zoals tips voor een juiste koelkastindeling, het verschil tussen te gebruiken tot en ten minste houdbaar tot en de tip dat vergroeide groenten en fruit net zo lekker smaken.

maaltijden hellofresh

De menu’s van HelloFresh

Je kunt bij HelloFresh kiezen tussen wekelijkse boxen en een proefbox, dan kun je een wekelijkse box eenmalig proberen. Van de wekelijkse boxen zijn er drie keuzes.

De eerste optie is de Original box. Deze box heeft recepten voor zowel vlees, vis als vegetarische gerechten en bevat er alle ingrediënten voor. Per box kun je kiezen voor hoeveel personen je wilt bestellen, dit kan voor 1 tot en met 6 personen. Daarnaast kun je kiezen hoeveel maaltijden de box moet bevatten ofwel hoeveel dagen jij of je gezin ervan kunnen genieten.

Je kunt kiezen tussen 3, 4 en 5 maaltijden. Kies je voor 1 persoon 3 maaltijden dan kost de box €34. Des te meer personen je kiest des te goedkoper de prijs per maaltijd wordt. Een voorbeeld: 1 persoon kiest 3 maaltijden en betaalt dan €11,33 per persoon. Kies je voor 6 personen ieder 3 maaltijden dan betaal je slechts €4,39 per persoon per maaltijd.

 De Familybox heeft gerechten die goed toegankelijk zijn voor kinderen,

Bij de Original box kun je zelfs voorkeuren aanbieden als je deze bestelt voor 3 dagen/maaltijden. De voorkeuren die je kunt aangeven zijn uitgebreid. De voorkeur discovery houdt in dat je verrassende gerechten krijgt met bijzondere combinaties van smaak en nieuwe ingrediënten en kooktechnieken. De Veggie voorkeur houdt in dat je geen vlees of vis ontvangt. De calorie- focus voorkeur betekent dat je recepten krijgt die minder calorieën bevatten en meer groenten.

De quick & easy voorkeur zorgt ervoor dat je recepten makkelijk zijn met een snel op tafel garantie. De family voorkeur heeft gerechten die goed toegankelijk zijn voor kinderen, dit zijn echter geen saaie gerechten, ze zijn ook heerlijk voor ouders. De Original voorkeur betekent dat je simpelweg een aanbod krijgt dat alle voorkeursinstellingen combineert.

De tweede box die HelloFresh aanbiedt is de Veggie box. Deze bevat alle ingrediënten die exact gemeten hoeveelheden hebben voor maaltijden zonder vlees en vis. Je vindt in de box wel zuivelproducten zoals kaas, yoghurt en eieren. De prijzen zijn exact hetzelfde als bij de Original box.

Het enige verschil is dat je bij de Veggie box slechts kunt kiezen tussen 3 of 4 maaltijden, 5 maaltijden zijn geen optie. Voor 1 persoon 3 maaltijden kost dus ook hier €34.

Als laatste optie is er nog de Family box. Deze box bevat maaltijden voor het hele gezin, dit geldt voor kinderen vanaf 2 jaar. De box bevat toegankelijke recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. De box bevat alle nodige ingrediënten in afgemeten hoeveelheden voor iedere maaltijd.

De prijs voor 1 persoon en 3 maaltijden is €34. Je kunt voor tot en met 6 personen bestellen en krijgt dan 3 maaltijden per persoon. Deze box is niet uit te breiden tot meerdere maaltijden, enkel in het personen aantal.

Originalbox

34,00per week vanaf
 • In deze Originalbox zitten seizoensproducten, verse vis, vlees en graanproducten. Van lekkere klassiekers tot verrassende wereldgerechten.
 • Vlees, vis & vegetarisch
 • Geschikt voor 1 tot 6 volwassenen

Veggiebox

34,00per week vanaf
 • Deze Veggiebox is gevuld met heerlijke seizoensproducten, graanproducten en diervrije eiwitten. Deze creatieve recepten blijven vegetariërs weer verrassen.
 • Voor vegetariërs
 • Geschikt voor 1 tot 6 volwassenen

Familybox

34,00per week vanaf
 • In deze Familybox vind je de natuurlijke ingrediënten en klassieke recepten met een twist. De recepten zijn voor iedereen makkelijk te volgen en maken de hele familie hongerig!
 • Kindvriendelijke recepten
 • Geschikt voor 1 tot 6 volwassenen

De recepten verschillen van week tot week. Elke box bevat bijvoorbeeld vegetarische recepten, deze zijn voor elke box hetzelfde. Het aanbod varieert van echt Nederlands, klassieke gerechten tot wereldgerechten. De smaken zijn uiteraard neutraal genoeg om voor iedereen lekker te zijn, het zijn toegankelijke gerechten. De bereidingstijd varieert van 25 minuten tot zo’n 45 minuten, voor elk recept is dit anders. De recepten, bereidingstijd en de moeilijkheidsgraad van het gerecht worden allemaal bijgeleverd in de box. Je kunt wekelijks kiezen uit 10 recepten.

Je kunt er vanuit gaan dat de box alle ingrediënten bevat voor het recept en te maken gerecht. Er wordt wel verwacht dat je zelf de meest standaard ingrediënten in huis hebt, echter zijn dit basisproducten die iedereen wel in huis heeft. Denk hierbij aan peper en zout, kruiden en specerijen, bouillonblokjes en boter of olijfolie om in te bakken bijvoorbeeld. Hier heb je slechts minimale hoeveelheden voor nodig dus het is ook zonde om deze extra te verpakken, dat gaat tegen het milieu bewustzijn in.

HelloFresh kortingscode

Ben jij opzoek naar de beste deals voor HelloFresh? Wij controleren elke maand de lopende aanbiedingen en verifiëren of ze nog geldig zijn. Kijk op onze kortingscode pagina voor de actuele acties.

website hellofresh

Aanvullende boxen

Je kunt ook nog andere type boxen bestellen. Een optie is een ontbijtbox. Je ontvangt dan lekker vers sap en een gevarieerd ontbijt. Voorbeelden hiervan zijn ontbijtjes met havermout, crackers of fruit en de box heeft alle ingrediënten. De box is standaard voor 5 maaltijden en je kunt kiezen of het voor 2 of 4 personen is, de box wordt geleverd met 3 passende recepten. Het zijn er slechts 3 omdat niet elk ontbijt een recept behoeft en zo kun je zelf ook lekker variëren.

De prijs van deze box is €25 of €45, afhankelijk van of het voor 2 of 4 personen is. Er is ook nog een fruitbox. Deze zit boordevol fruit, zowel Hollands fruit als exotisch fruit waar je wellicht nog geen kennis mee hebt gemaakt. Een mediumbox van €14 heeft gemiddeld 15 stuks fruit en de grote box van €22 heeft zo’n 30 stuks fruit. Dit kan enigszins afwijken afhankelijk van de grootte van het fruit. Je krijgt er standaard een verrassend fruitrecept bij aangepast op het fruit in je box.

Wijnbox

Als laatste optie is er nog de wijnbox. Deze box is afgestemd op twee gerechten uit jouw HelloFresh box die je hebt besteld. Je krijgt dan bijpassende wijnen en zijn geselecteerd door wijnkenners, ze zijn uitsluitend aangepast op de smaak en herkomst van de gerechten. In de box zitten receptkaarten en daarop is te lezen waarom er voor welke wijn is gekozen.

De twee wijnen zijn ieder flessen van 375 ml. Deze box kan dus enkel besteld worden als je ook een maaltijdbox hebt besteld en wordt tegelijk thuisbezorgd. Dat is omdat de wijnkeuzes zijn afgestemd op de gerechten. De prijs van de 2 flessen is €9.

De ontbijt, fruit en wijnbox zijn allemaal niet apart te bestellen maar enkel in combinatie met een maaltijdbox.

Voordelen van Hellofresh

 • Verse ingrediënten
 • Geschikt voor kinderen
 • Flexibel lidmaatschap
 • Gratis bezorging

Wat klanten zeggen…

Vind het elke keer een feestje als de doos met gerechten weer binnen komt, hartelijk dank daarvoor.

Klant, via Trustpilot

HelloFresh ervaringen
Men is erg tevreden over HelloFresh. De communicatie is ten eerste erg duidelijk. Je ontvangt altijd een mail vooraf en vlak voor de levering krijg je een sms met tijdsindicatie. De mail vooraf bevat informatie over de ingrediënten in jouw box. Je komt precies te weten van welke boer bijvoorbeeld je groenten komen, over alle leveranciers volgt een verhaal met mooie achtergrond informatie en tips. De recepten zijn inderdaad vernieuwend, dat beamen de vele klanten.

Bovendien bevatten de boxen veel afwisseling dus de box gaat niet snel vervelen. De producten zijn bovendien altijd vers en aan de houdbaarheid van de producten is goed gedacht, hier wordt rekening mee gehouden met het verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld. Bovendien ontvang je bewaartips.

HelloFresh zorgt voor gemak
HelloFresh maakt het jou gemakkelijk door wekelijks nieuwe gezonde recepten te ontwikkelen die passen bij een gebalanceerd voedingspatroon. Je ontvangt hierbij verse en kwalitatieve ingrediënten en HelloFresh weet precies waar alles vandaan komt en hoe het product tot stand is gekomen door het nauwe contact met leveranciers.

De bezorging van jouw box is altijd gratis. De bezorgdag verschilt, afhankelijk van de plek in Nederland waar je woont. Het bezorgmoment is overal tussen zaterdag en woensdag. Je kunt via jouw account of de klantenservice een voorkeurstijd doorgeven als je in de middag of avond niet thuis bent.

De dag voor de levering ontvang je een SMS met daarin een tijdsindicatie, hier wordt hoogstens een uur van afgeweken. Je kunt ook laten weten waar de box bezorgd kan worden indien er bij jou niemand thuis is.

Wil je jouw abonnement opzeggen, laat dit dan weten voor woensdagavond om 23.59, dan ontvang je de volgende box niet meer.

Je kunt ook eenmalig een proefbox bestellen, je zit dan niet vast aan een abonnement. Kies je voor de gewone variant dan betaal je de eerste box bij de eerste bestelling en vanaf dan wordt het geld van je rekening afgeschreven rond het moment van de volgende levering.

Je kunt de leveringen te allen tijden pauzeren of het abonnement helemaal opzeggen. Let wel op dat dit pas na het ontvangen van twee boxen mogelijk is. Dit kun je doen via jouw account of via de klantenservice. Je kunt ook tussentijds wisselen tussen de Original, Veggie of Family box.

HelloFresh heeft ook eigen websites in Amerika, Australië, België, Canada, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland.

Wil Jij Graag De Maaltijdboxen Van Hello Fresh Ervaren?

HelloFresh bedrijfsgegevens

HelloFresh logo

Beschrijving

HelloFresh SE is een internationaal beursgenoteerd maaltijdkitbedrijf gevestigd in Berlijn, Duitsland. Het is de grootste leverancier van maaltijdkits in de Verenigde Staten en heeft ook vestigingen in Canada, West-Europa, Nieuw-Zeeland en Australië.Wikipedia (Engels)

Zoeken in Google

Opgericht: 2011
CEODominik Richter (2011–)
Opbrengst: 1,28 miljard EUR (2018)
Hoofdvestiging: Berlijn, Duitsland
Oprichters: Dominik Richter, Thomas Griesel, Jessica Nilsson
MoederorganisatieRocket Internet

Op het web

Locatie

https://goo.gl/maps/ZfV9CqN3e3FtvL6Z6