Goed nieuws voor de vegetarische eters onder ons: Er zijn nu ook vegetarische maaltijdboxen. Het is natuurlijk fijn om te weten, dat er vegetarische maaltijdboxen om van te genieten.

De vegetarische maaltijdboxen worden ook wel veganboxen genoemd. Het is wat korter en klinkt net wat beter en cooler. Het is trouwens wel belangrijk om te weten of het om een echte vegetarische box gaat of een box waar ook een vegetarisch recept in zit.

Wanneer bijvoorbeeld een aanbieder van maaltijdboxen af en toe ook een box aanbiedt zonder vlees, vis of gevogelte maakt het nog niet direct tot een vegetarische maaltijdbox.

De maaltijdbox is dan wisselend vegetarisch of niet. Het is geen garantie dat het dus altijd een vegetarischebox is. Als vegetariër kan er dan een dag of week komen, dat je teleurgesteld wordt. Let hier dus goed op.

Kies een volledig vegetarische box. Het gaat hier om de boxen met vega recepten zonder vlees te gebruiken, gevogelte of vis.

De vegetarische menu’s van Ekomenu

vegetarische gerechten Ekomenu

Het is goed om een vegetarische maaltijdbox te kiezen welke gezond, betaalbaar en ook flexibelis. Het Ekomenu vegetarischepakket is volledig biologisch.

Het is een een mooi pakket waarbij de producten rechtstreeks van de boer komt en bomvol de beste seizoensproducten zit. Er zijn geen kunstmatige toevoegingen en ook geen E-nummers te vinden.

Het is dus volledig en helemaal puur natuur. Ekomenu werkt met een lidmaatschap en werkt volledig flexibel. Het betekent simpelweg, dat je jouw abonnement iedere dag kunt opzeggen. Je zit dus nergens aan vast en je kunt er volledig van genieten.

De Marley Spoon vegetarische maaltijdbox

Vegan box Marley spoonEen andere aanbieder van vegaboxen is Marley Spoon. Het zijn complete vegearische boxen.

Op de site van Marley Spoon zal je de box trouwens niet direct tegenkomen. Wanneer je echter hun site goed bekijkt en bestudeerd dan zal je snel zien, dat ze uitstekende vegetarische producten aanbieden. Met de custom box kun je hier namelijk zelf gerechten kiezen voor in je box.

Je kunt dus zelf de vegetarische recepten kiezen en op die manier je maaltijd samenstellen bij Marley Spoon. Wanneer je dus slim kiest krijg je een complete vegetarische box.

De HelloFresh vegetarische maaltijdbox

VeggieboxDe vegetarische maaltijdbox van HelloFresh wordt ook wel de Veggiebox genoemd. Het is een redelijk goedkope box waar eigenlijk iedere vegetariër van kan genieten.

In de vegetarische box zitten voldoende ingrediënten om meerdere overheerlijke vegetarische maaltijden mee te maken. Je treft drie goede recepten aan voor een vegetarische maaltijd.

Uiteraard zit er geen gevogelte, geen vis en ook geen vlees in de maaltijdbox. De recepten zitten erbij en hierdoor is het geen probleem om een goede maaltijd te maken.

Het is prettig om volop te genieten van de maaltijden. De veggiebox heeft vaak goede zuivelproducten, zoals yoghurt, kaas en eieren om van te genieten. Regelmatig zijn er kortingscodes beschikbaar om het pakket te bestellen.

Het vegetarische gemakskrat

Het laatste pakket wat we graag willen bespreken is die van het Krat. Het is een aanbieder van maaltijdboxen uit Amsterdam. Ze leveren al meer dan 5 jaren speciale foodboxen voor vegetariërs.

Het gemaks Krat voor twee personen is al beschikbaar voor 37 euro. Je krijgt hierbij 3 vegetarische maaltijden. Je kunt ook een krat voor drie of vier personen kiezen. Hoe meer personen, hoe lager de prijs per maaltijd per persoon.

Iets wat natuurlijk logisch is.

De BeterBio Bio Vegetarische maaltijdbox

BeterBio is een aanbieder van volledig biologische maaltijdboxen. Het bedrijf zorgt voor maaltijdboxen en ook voor fruitpakketten en groentepakketten.

De pakketten zijn samengesteld voor het hele gezin. Het bedrijf maakt het trouwens ook mogelijk om boodschappen te bestellen. Er is een compleet biologisch assortiment om van te genieten. Naast de normale maaltijdboxen hebben ze ook een vegetarische box. Het gaat hier om de bio veggiebox.

Het is een box welke je 35 euro kost iedere week. Je krijgt dan een zeer compleet en vol biologisch en vegeterarisch pakket. Je kunt hier drie maaltijden mee koken voor twee personen.

De biologische veggie box biedt lekkere seizoen groenten, delicatessen en zuivelproducten. De recepten zijn daadwerkelijk uniek en worden door een team van foodies en receptenmakers samengesteld.

Je zal positief verrast zijn over de kwaliteit van de box.

Een populaire keuze!

De maaltijdboxen worden steeds populairder. Ze hebben steeds meer te bieden en worden steeds vaker volgestopt met populaire en verse producten. Het is zeer logisch van de aanbieders, dat ze nu ook een vegetarische box hebben. Op de volgende link vind je de beste maaltijdbox.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bewuster te eten en kiezen ervoor om geen vlees, vis of gevogelte meer te eten. Een groep mensen welke vaak meer worstelen met wat ze gaan koken dan de normale mens welke wel vlees, vis en kip eet.

Nu is het mogelijk om niet alleen inspiratie te krijgen over wat je moet koken. Het is ook mogelijk om alle boodschappen in een keer in huis te hebben. Iets wat natuurlijk wel prettig en fijn is.

De voordelen van een maaltijdbox sommen we graag nog een keer voor je op:

  • Iedere week krijg je inspirerende en nieuwe recepten thuisgebracht
  • Je hoeft niet na te denken wat je moet gaan koken
  • Je hoeft niet meer zo vaak naar de supermarkt te gaan (in de rij te staan, te parkeren en te reizen)
  • Je ontdekt iedere keer nieuwe gerechten en producten
  • De recepten zijn relatief snel te bereiden (vaak in een half uur)
  • Het is gewoon erg leuk!

Welke vegaboxen zijn er allemaal?

We hebben al een aantal vegetarische maaltijdboxen met je doorgenomen. Er zijn er natuurlijk nog wel een paar meer. Het is goed om de verschillende maaltijdboxen met elkaar te vergelijken en om dan de juiste keuze te maken.

Het is goed om de juiste maaltijdbox te kiezen. Uiteraard kun je ze ook allemaal persoonlijk uittesten om daarna een goede keuze te maken. Iets wat eigenlijk iedere vegetariër zou moeten doen!