Eerlijk met Kook Jij Of Ik

In deze snelle tijden moet alles ook sneller. Soms lijkt het alsof er niet genoeg uren in een dag zitten. En daar kunnen wat dingen in verloren gaan. Zoals een behoorlijke, gezonde maaltijd. Elke keer een diepvriespizza kan niet altijd. Dat weet je best. Je moet ook een keer gezond eten en daarvoor moet je de tijd nemen. Maar wat ook belangrijker is geworden in deze tijden is het geweten dat je duurzaam en eerlijk eet. Geen extra stoffen die in het eten zijn gedaan voor extra smaak of zelfs minder. Puur en vers. Zo van het land. Maar nog wel zonder dat het milieu of de boer eraan leidt. Die moeten ook eerlijk worden behandeld. Je wilt weten waar je eten vandaan komt en of je er goed aan doet.

Met de maaltijdboxen van Kook Jij Of Ik weet je dat allemaal. Deze Twentse speler in de voedselbox markt heeft een missie. De mensen laten weten dat hun maaltijden vers, duurzaam en eerlijk zijn. Dankzij hun nauwe samenwerkingen met de boeren en producenten kunnen ze je precies vertellen wat waar vandaan komt en hoe het wordt gedaan. Alles komt rechtstreeks van de streek.

Kort gezegd heeft Kook Jij Of Ik meerdere kernwaarden. Een belangrijke hiervan is diervriendelijkheid. Kook Jij Of Ik is eerlijk over eten, al het eten dat Kook Jij Of Ik aanbiedt is antibioticavrij en onbespoten. Bovendien is de herkomst en de bereiding van al het eten te allen tijde duidelijk, het beleid hierover is transparant. Er wordt tevens altijd gewerkt met verse producten en dit is dan ook seizoensgebonden. Een goede, bewuste omgang met natuur en milieu staan dan ook voorop. Op die manier smaakt jouw maaltijd nog beter wetende dat de dieren een goed leven gehad hebben en alle producten en ingrediënten puur natuur zijn zonder onnatuurlijke toevoegingen. Van alles dat Kook Jij Of ik aanbiedt is dan ook te lezen waar het vandaan komt.

icoon kook jij of ik

Probeer Kook Jij Of Ik

Elke dag gezond eten zonder te hoeven koken? geen punt! Wij maken elk gerecht dagelijks versgekookt of gedeeltelijk voor je klaar! Kies voor gemak en haal meer uit je dag. Kook je toch liever zelf? Dat kan natuurlijk ook!
 • Puur en eerlijk eten
 • Transparant over de herkomst
 • Diervriendelijk
 • Verse en seizoensgebonden producten
 • Bewuste omgang met natuur en milieu
Naar KookJijOfIk.nl
kookjijofik ervaringen

Verse, snelle maaltijden

Maar wat Kook Jij Of Ik ook belangrijk vindt in hun concept is gemak en snelheid. Er zijn momenten dat je gewoon tijd tekort komt om goed en lekker eten op tafel te zetten. Of je bent van die mensen die koken helemaal niet ziet zitten. Het kan ook zomaar zijn dat je op een gegeven moment geen inspiratie meer hebt en simpelweg niet meer weet wat je nog kunt koken dat lekker is of je hebt simpelweg behoefte aan een ander soort maaltijd. Maar boven alles weet je wel dat gezond eten belangrijk is.

Daar komt het unieke factor van Kook Jij Of Ik dan aanzetten. Bij hun maaltijdboxen kun je namelijk kiezen tussen zelf koken of het laten bereiden. Wil je alles zelf klaarmaken, dan kun je kiezen uit een aantal maaltijden, die bij je worden bezorgd met een duidelijk recept. Maar heb je weinig tijd of heb je gewoon helemaal geen zin om te koken, dan zal Kook Jij Of Ik voor jou koken. Je krijgt een maaltijd die maar een paar minuten in de oven en magnetron hoeft en je kan aan tafel.

Bij maaltijden die je maar een minuut in de magnetron hoeft te doen krijg je niet gauw gezonde gedachten, maar bij Kook Jij Of Ik is deze magnetronmaaltijd de dag ervoor bereid. Vers dus. Een snelle én gezonde maaltijd.

Een voorbeeld van een maaltijd die je zelf moet koken is pikant gekruide kippendij met spelt mie en roergebakken groente. Dankzij het toegevoegde makkelijke recept heb je binnen 30 minuten deze gezonde en lekkere maaltijd op tafel staan. Alleen de woksaus is al voorbereid door Kook Jij Of Ik.

De verse, biologische kip komt van de Gildehoen in Harbrinkhoek, een dorp in Overijssel. De kippen die daar rondscharrelen zijn van een langzaam groeiend ras en worden geen antibiotica gebruikt. En die zijn gelukkig niet nodig, want de kippen hebben alle tijd en ruimte om lekker rond te lopen en gezond op te groeien.

De gezonde spelt mie komt van Van Der Moolen in Enschede. Een pastafabriek die is opgericht om de geëmigreerde Chinees te helpen aan echte authentieke Chinese bami. De fabriek werd meteen een succes en is de enige leverancier in heel Nederland met een uniek walsproces om de beste mie te maken die er is, zonder toegevoegde stoffen of e-nummers. Met hun koolhydraten past mie perfect in een gezonde levensstijl en de mie van Van Der Moolen is ook nog biologisch.

De verse groenten van deze maaltijd komen van de leverancier Otten AGF in Apeldoorn. Wat begon als een groentewinkel groeide gauw uit tot een groothandel van groente en fruit. En nu kan Otten AGF een breed assortiment aanbieden bestaande uit aardappels, groente, fruit en exotisch fruit.

Gebakken kalfsoester met salie, broccoli en roseval uit de oven

7,95prijs per persoon
 • maaltijden kookjijofik
 • Bereidingstijd 35 minuten
 • 4 dagen houdbaar
 • Aantallen per persoon

Lekkerbek van koolvis met gebakken krieltjes, truffelmayonaise en groene salade

6,95prijs per persoon
 • gerechten kookjijofik
 • Bereidingstijd 30 minuten
 • 4 dagen houdbaar
 • Aantallen per persoon

Stamppot rauwe andijvie met uitgebakken spekjes, gebakken speklap en jus

6,95prijs per persoon
 • boxen kookjijofik
 • Bereidingstijd 15 minuten
 • 4 dagen houdbaar
 • Aantallen per persoon

Een voorbeeld van een maaltijd dat alleen maar in de magnetron hoeft is een stamppotje van aardappel, witte kool met appel en kerrie en een slavink. Je hoeft maar vijftien minuten te wachten en je stamppot is klaar. Gemaakt van de verse aardappelen van Quik’s Quality Potatoes, een bedrijf wat al sinds 1932 een bekendheid is op het gebied van aardappelen. In binnen- en buitenland, Quick’s heeft een reputatie van betrouwbaarheid, kwaliteit en continuïteit. Dus je weet al zeker dat je een goede aardappel op je bord hebt.

Op de website zie je precies per maaltijd de ingrediënten. Van de hoofd ingrediënten zie je een percentage staan waardoor je goed weet wat de verhouding vlees en groente is bijvoorbeeld. De ingrediënten zijn tot in de puntjes uitgewerkt en bij onduidelijkheden zoals een kleurstof staat er precies bij welke kleurstof. Daarnaast staat er bij waar alle ingrediënten vandaan komen dus van welke leverancier. Er staat ook een lijst van alle voedingswaarden per 100 gram van het gerecht bij. Daar kun je ook je gerecht dus op uitkiezen.

De weekmenu’s zijn voor 3 weken vooruit gepland. Zo kun je alvast bestellen voor de komende weken en bedenken wat je dan wilt eten. Zo zorg je ook zelf voor een uitgebalanceerd menu met genoeg variatie aan gerechten. Daarnaast zijn de menu’s per week opgedeeld in gerechten voor één of meerdere personen. Er is dus overal rekening mee gehouden waardoor je rustig kan kiezen op basis van jouw voorkeuren.

screenshot kookjijofik

Precies genoeg in elke box

Iedere week biedt Kook Jij Of Ik een aantal maaltijden met vlees, vis, gevogelte en vegetarisch. Je kunt iedere dag iets geheel nieuws eten, vers en gezond. Elke week zijn er dus andere gerechten beschikbaar. Hiervan zijn er standaard 2 vegetarische opties. Per maaltijd staat aangegeven of deze al compleet bereid is zodat je het alleen hoeft op te warmen, of deze bijna klaar is en je dus nog maar een beetje zelf hoeft te doen of dat deze bedoelt is om zelf te koken. Overal staat de bereidingstijd aangegeven en wat je zelf nog moet voorbereiden als het gerecht bijvoorbeeld bijna klaar is of wat je moet doen als het een gerecht is om zelf te koken. De houdbaarheid van elk gerecht staat er standaard bij aangegeven. Zo kun je van tevoren goed je week menu plannen. Het kan zomaar zijn dat jij kleine porties eet en dat een maaltijd er bij jou twee zijn bijvoorbeeld. Wellicht hou je een restje over en dat is zonde om weg te gooien en dan weet je van tevoren binnen hoeveel dagen je dat moet opeten. Dit verhoogt het gebruiksgemak alleen maar.

Voordelen van Kook Jij Of Ik

 • Puur en eerlijk eten, antibioticavrij en onbespoten
 • Transparant over de herkomst en de bereiding van hun eten

 • Diervriendelijk. Zij geven om de kwaliteit van leven van de dieren

 • Verse en seizoensgebonden producten
 • Bewuste omgang met natuur en milieu

Wat klanten zeggen…

Heerlijke diverse maaltijden, verpakt in duurzaam materiaal & makkelijk te bereiden. Zeker een aanrader!
Klant, via Facebook

De box zelf is ook “eerlijk”. Doordat je zelf bepaalt welke maaltijd, of maaltijden, je wilt, krijg je ook alleen de ingrediënten voor die maaltijd. Het is niet iedere keer een verrassing wat je nu op je bord krijgt of dat de hoeveelheid ingrediënten je even teveel worden. Of nog mooier, je moet nog langs de winkel om een bepaald ingrediënt op te halen voor je maaltijd uit de box. Alles wat je nodig hebt zit in de box. Je bent dus meteen klaar om te beginnen, dat is nog eens puur gemak.
Maar wat je vaak in maaltijdboxen ziet is dat het zo vol zit. Vol met eten om een heel gezin te voeden. Wat als je met minder gezinsleden of huisgenoten leeft of helemaal alleen zelfs? Dan zit je met al dat eten. Dat is gewoon zonde en het gebruiken over meerdere dagen kan maar verser wordt het er natuurlijk niet op.

Geen nood, want bij Kook Jij Of Ik kun je maaltijden bestellen van één persoon. Een uitstekende oplossing voor eenpersoonshuishoudens of als iedereen iets anders wilt eten dan jijzelf. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat de maaltijden per persoon te groot of te klein zijn. De porties van Kook Jij Of Ik zijn precies goed, er is ruim te eten per persoon maar er is ook geen overschot aan eten want dat zou ook zonde zijn. De porties zijn dus van gemiddelde grootte, ideaal.

Geen abonnement
Een ander voordeel van Kook Jij Of Ik is dat het geen abonnement is. Iets wat bij veel andere maaltijdboxen wel het geval is en soms als een nare verrassing tevoorschijn komt. Maar hier is dat niet. Een keer bestellen en je zit niet opeens vast aan een wekelijkse of maandelijkse maaltijdbox. Hier is het gewoon een maaltijd bestellen, ook al is het maar voor een keer. Je hebt de vrije keuze om te bestellen hoe vaak en hoeveel je maar wilt.
Je kan je maaltijd kiezen vanaf één persoon voor maar €5,95 tot €7,95. Verzendkosten zijn €4,95, maar kost je box meer dan €30 dan is de bezorging gratis. Betalen doe je simpel en snel via iDeal.

Volg je maaltijd
De maaltijden worden altijd bezorgd op een dinsdag of vrijdag tussen 18:00 tot 22:00 uur. Welke dinsdag of vrijdag kun je helemaal zelf bepalen. Op de dag van je bezorging krijg je een berichtje waarop je je maaltijdbox kunt volgen en de verwachtte aankomsttijd. De bezorging wordt afgehandeld door PostNL en je maaltijden worden netjes in een gekoelde streektas afgeleverd. Mocht het gebeuren dat je niet thuis bent met de aankomsttijd, dan je gerust Kook Jij Of Ik bellen of whatsappen. Er wordt dan samen naar een passende oplossing gezocht, zodat je alsnog je voedzame maaltijd thuis krijgt.

Heb je interesse in deze makkelijke en verse maaltijdbox? Als je je inschrijft op de nieuwsbrief van Kook Jij Of Ik krijg je als nieuwe klant maar liefst 50% korting op je eerste bestelling van minimaal €30 euro. Zo kun je makkelijk en goedkoop kennis maken met de maaltijdboxen van Kook Jij Of Ik. Verder krijg je dan de nieuwsbrief in je inbox gestuurd met veel handige tips en kortingen.

Wil jij graag de maaltijdboxen van KookJijOfIk.nl ervaren?

Ga naar KookJijOfIk.nl
Ga naar KookJijOfIk.nl