De maaltijdboxen van Mathijs Maaltijdbox zijn in 2014 ontstaan vanuit Streekmolen, de leverancier die de Streekkrat levert. De bekende TV-kok Mathijs Vrieze stelt deze maaltijdboxen samen. Mathijs gaat bij de boeren langs om te kijken welke ingrediënten het beste in de maaltijdboxen passen. De ingrediënten zijn afgestemd op de voedingsrichtlijnen, zodat iedereen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. De meeste leveranciers zijn Nederlandse biologische boeren. Wij vinden het belangrijk dat het eten goed, gezond en lekker is. Mathijs Vrieze stelt de recepten samen, de maaltijdbox wordt thuis bezorgd en jij kunt je tijd aan andere dingen besteden.

Ervaringen Mathijs Maaltijdbox

Maandagavond ontving ik via de koerier van Mathijs Maaltijdbox een maaltijdbox die me voor drie dagen van eten voorzag. Het pakket kostte 39 euro. Je kunt niet kiezen welke gerechten je krijgt, wel zie je van te voren wat je kunt verwachten. De eerste indruk van het maaltijdbox was positief, omdat de ingrediënten er mooi en fris uitzagen. De recepten waren daarnaast gevarieerd. De maaltijdbox kan een goede uitkomst zijn als je geen zin hebt om te koken of geen tijd hebt.

Helaas gingen er bij en bij het bedrijf van alles mis. Een fout kan natuurlijk gebeuren. De service van Mathijs Maaltijdbox was uitstekend, want ze gingen meteen de fout oplossen. Ik kreeg namelijk een sms waarin stond dat de productiedatum in plaats van de tht-datum op het product stond. Ik kreeg de goede datum alsnog van ze doorgestuurd.

logo mathijs maaltijdbox

Probeer Mathijs Maaltijdbox

Elke week lekkere afwisselende maaltijden op tafel zetten is best ingewikkeld. Zeker als je niet zo veel tijd hebt. Met de Maaltijdbox helpen we jou daarbij.
 • Lekker, vers en snel
 • Gekoeld thuisbezorgd
 • Flexibel lidmaatschap
Naar MathijsMaaltijdbox.nl

Ik was niet onder de indruk van het eerste gerecht: roergebakken meervalfilet met noodles, prei en komkommer. De noodles smaakten lekker maar daarmee was alles gezegd. Wij vonden het niet speciaal.

De tweede dag aten wij kippendijfiletreepjes, nasi met bloemkool en rundergehaktballetjes met snijbonen en zoete aardappelpuree. Helaas ontving ik weer een sms over de tht-datum van de gehaktballen. Mathijs Maaltijdbox adviseerde ons om het product niet meer te eten omdat de datum niet op koelkasttemperatuur gegarandeerd kon worden. Dit betekende dus dat de gehaktballen in de vuilnisbak belandden. De nasi met bloemkool was zeker geslaagd.

Uiteindelijk aten we maar twee van de drie gerechten. Mathijs Maaltijdbox zorgde wel voor kortingsbonnen voor wie het een probleem heeft geleverd.

maaltijdbox review mathijs

De boxen van Mathijs Maaltijdbox

Elke week zitten er andere ingrediënten in de Mathijs Maaltijdbox, zodat het elke week weer een verrassing wordt wat je gaat eten. Het is mogelijk om de frequentie van het aantal maaltijdboxen op de persoonlijke wensen aan te passen. De bereidingstijd van het eten is rond de 20 tot 30 minuten. Je kunt gemakkelijk inloggen om in aanmerking te komen met de Mathijs Maaltijdbox. Het is ook mogelijk om het abonnement tijdelijk stop te zetten, zodat u een ‘pauze’ kunt nemen. Het opzeggen van de Mathijs Maaltijdbox kan per e-mail, telefoon of online. Elke maandagavond zullen de boxen worden bezorgd door heel Nederland op uitzondering van de Waddeneilanden.

Je kunt kiezen uit de volgende boxen:
Familiebox: de nadruk van het eten ligt op de voorkeuren van kinderen
Fruitbox: een fruitbox met een variatie aan fruit, 2 stuks per dag

Familiebox

39,00per week vanaf
 • Keuze uit middel en groot
 • Voor het hele gezin
 • Recepten die kinderen lekker vinden

Mathijs Fruitbox

14,00per week vanaf
 • Gemiddeld 15 tot 20 stuks vers fruit
 • Samen met jouw Maaltijdbox thuisbezorgd.
 • 2x fruit per dag

Ervaringen Mathijs Maaltijdbox
Kelly van der Pol:
‘Ik heb 2 keer een Mathijs Maaltijdbox besteld en ik ben hier zeer tevreden over. Ik heb zowel de familiebox als de variatiebox uitgeprobeerd. De recepten smaakten goed, lekker en waren makkelijk klaar te maken. Voor sommige gerechten kost het wat meer tijd om ze te bereiden omdat het snijden van de producten wat langer duurt. Maar je kunt daar prima van te voren tijd voor vrij maken. De producten die in de Mathijs Maaltijdbox zitten zijn vers en van goede kwaliteit. Wij zijn dus heel tevreden en kunnen de maaltijdbox aan andere aanraden.’

Sophia:
‘Wij hebben de Mathijs familiebox en de Variatiebox besteld en waren hier heel blij mee. Wij hebben een gezin met 3 kinderen die niet graag groenten eten. Het is voor ons dus erg lastig om het juiste recept samen te stellen. Dankzij de Mathijs familiebox hebben we het toch voor elkaar gekregen om de kinderen gezond te laten eten. Dit komt doordat de groentes verpakt worden in een simpel jasje. Op het moment gebruiken wij de Variatiebox omdat we de gerechten specialer vinden en daardoor meer variatie in ons eten hebben. De bereidingstijd van deze box is vergeleken met de familiebox wel wat langer. Wij vinden de Mathijs Maaltijdboxen een mooie uitkomst!’

screenshot mathijs maaltijdbox

Ervaringen

Willemijn:
‘Nadat we eerder de Familiebox van de Mathijs Maaltijdboxen probeerden, wilden we ook graag eens de Variatiebox testen zodat we de boxen met elkaar konden vergelijken. Tegenwoordig lanceren steeds meer supermarkten maaltijdboxen, daarom is het belangrijk dat andere leveranciers opvallen om zich te kunnen onderscheiden. Het team achter Mathijs Maaltijdboxen snapt dit helemaal. De maaltijdboxen hebben een hoge kwaliteit, benaderen de klanten persoonlijker en stemmen de gerechten goed af op gezinnen. Daarnaast merkten we dat er aandacht wordt besteed aan het ordenen van de producten in de Mathijs Maaltijdbox. De producten zijn niet in de box gegooid, maar netjes klaargelegd om op te worden opgegeten.

Op de dag van de levering van de Variatiebox was het erg slecht weer. Wij werden keurig opgebeld dat de bestelling later geleverd zou worden, vanwege het weer. Toen de bel om 21.00 uur ging en een keurige nette man de maaltijdbox kwam afgeven, werd als eerste excuses gemaakt voor de late levering. Wij vonden dit een fijne persoonlijke benadering.

Gemiddeld ben je zo’n 25 minuten bezig om de gerechten van de Mathijs Maaltijdbox te bereiden. Dit is inclusief het snijden van de producten. Je hoeft geen goede kok te zijn om deze gerechten te bereiden. Eigenlijk hoef je alleen maar te kunnen lezen om de basisgerechten te koken. De gerechten van de Variatiebox zijn origineel en bijzonder, maar toch voor iedereen herkenbaar. Vooral voor gezinnen zijn de maaltijdboxen erg geschikt, omdat kinderen de gerechten uit de box herkennen en vaak lekker vinden.

De kinderen (0-5 jaar) hebben de gerechten daarom met veel plezier gegeten. Mathijs Maaltijdbox houdt rekening met de aanbevolen voedingsstoffen in de gerechten, waardoor er een gevarieerd eetpatroon ontstaat. De producten zijn deels biologisch en van Nederlandse bodem.

Je zit goed bij Mathijs Maaltijdbox als je van goed, gezond en gevarieerd eten houdt. Daarnaast wordt je netjes behandeld als klant. Je krijgt niet het gevoel dat je er van je wordt geprofiteerd voor commerciële doeleinden. De Mathijs Maaltijdbox is voor ons gezin de favoriet!

Voordelen van Mathijs Maaltijdbox

 • Goede beoordeling.

 • Meer dan 300.000 maaltijden in Nederland

 • Stopzetten wanneer je wilt

 • Lekkere recepten, snel op tafel

Wat klanten zeggen…

Ik heb nu al 2 keer de maaltijd box gehad en ik vind het echt super lekker en fijn!
Klant, via Facebook

Mike:
Mathijs Maaltijdbox heeft twee verschillende soorten maaltijdboxen in zijn assortiment: de familie maaltijdbox en de variatiebox. Het plaatsen van de bestelling gaat erg gemakkelijk door een box te kiezen en vervolgens je gegevens, zoals je naam, e-mailadres en adres, achter te laten. Na het invullen van je gegevens krijg je een bevestiging van je bestelling. Wij kozen voor de Familie Maaltijdbox.

Via een sms ontvang je de aflevertijd van de maaltijdbox. Bij ons was dit op 19:58 uur. Wij vonden het verrassend dat dit zo nauwkeurig vermeld werd. Uiteindelijk ging om 19:30 de bel en stond er een vriendelijke man voor onze deur met een mooi groen pakket. De maaltijdbox voelde erg koud aan. Hieruit konden we concluderen dat de box goed gekoeld werd tijdens het vervoer. Dit werd bevestigd toen we de maaltijdbox opende en de condens nog op de groente zagen. Dit maakte ons erg enthousiast.
In de box zit een receptenboek. Dankzij dit boek kom je erachter wat je gaat eten maar ook hoe je het gaat klaarmaken. In logische 8 stappen
Wij ontvingen een maaltijdbox met gevarieerde producten. Vlees, kip, bonenburger, sla, diverse groente en kruiden/sausjes, het zat allemaal in de Mathijs Maaltijdbox! De sausjes en de kruiden maken deze maaltijdbox uniek, omdat ze speciaal samengesteld zijn door Mathijs. Je kunt ze dus niet kopen in de supermarkt.

We vonden het heel spannend om het gerecht te koken uit de Mathijs Maaltijdbox omdat we vrienden op bezoek kregen. Maar de groentes waren van goede kwaliteit. Er waren geen rotte plekken of vieze blaadjes te vinden. Je merkt dat Mathijs deze producten met zorg uitkiest. Ook de uien en appels waren niet beschadigd. Ze zagen er fris uit. De uitblinker van de Mathijs Maaltijdbox is het vlees. Wanneer je het bereidt merk je dat het vlees van hoge kwaliteit is. Het valt op dat Mathijs nadenkt over de combinaties van producten. Ook al denk je van te voren dat de producten echt niet bij elkaar passen, blijken ze uiteindelijk toch goed te smaken in deze combinatie.

Wij vinden de Mathijs Maaltijdbox fantastisch! Het bestelproces is vernieuwend en levering verloopt soepel en met hoge kwaliteit. De bezorger was aardig en zoals we eerder schreven was de box goed gekoeld. Wij raden de twee beschikbare Mathijs Maaltijdboxen graag aan. Je bent minder tijd kwijt aan het koken van een maaltijd. Vanwege de korte bereidingstijd raak je snel gewend aan het bestellen van de maaltijdboxen.

Foodboxwijzer
Het is de eerste keer dat we gerechten aten uit de Variatiebox van Mathijs Vrieze. In de Variatiebox van de Mathijs Maaltijdbox zitten alle producten voor 3 gerechten te kunnen maken. Voor alle gerechten geldt een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten. Wij ontvingen de maaltijdbox precies op de bezorgtijd die we via de sms ontvingen. Wij vinden het een sterk punt dat het bedrijf stipt op tijd levert. Wij waren blij verrast toen we de maaltijdbox openden en allerlei verse producten ontdekten die geen conserveringsmiddelen bevatten. We konden zelfs geen gekke ingrediënten in de tantoori-saus vinden. Dit vonden wij een goed teken. De maaltijdbox was een cadeau om uit te pakken.

Tijdens het bereiden van het eerste recept, pikante gehaktballetjes met frisse muntsaus, dachten wij dat het gerecht vrij eenvoudig was. Maar het was verrassend lekker. De muntsaus en de kruiden gaven het gerecht veel smaak.
Dankzij het receptenboek is het eenvoudig om een gerecht te koken. De stappen in het boek zijn makkelijk te volgen. Ook het tweede gerecht uit de maaltijdbox was een succes. De kip tandoori met zoete aardappel maakte het eetpatroon van die week zeer afwisselend. De kwaliteit van de kip was daarnaast prima.

Op de derde en laatste dag aten we een vegetarisch gerecht. Dit gerecht viel bij ons minder in de smaak. Wij waarderen het dat Mathijs een vegetarisch gerecht aan de box toegevoegd heeft, maar we vonden de smaak van het recept wat flauw. We hebben daarom zelf wat kerrie toegevoegd aan de bulgursalade met ei. Wij vonden het derde gerecht te simpel.

De Familiebox is ideaal voor gezinnen met een druk leven. Wanneer je niet goed bent in het bedenken van gerechten die je wilt koken, zou je makkelijk terug kunnen vallen op de Mathijs Maaltijdboxen. Je hoeft geen boodschappen te doen, je eet gezond en gevarieerd. De gerechten zijn smaakvol. Het koken met de Mathijs Maaltijdbox heeft voor ons positief uitgepakt.

Wil jij graag de maaltijdboxen van Mathijs Maaltijdbox ervaren?

Ga naar MathijsMaaltijdbox.nl
Ga naar MathijsMaaltijdbox.nl