De voorloper van maaltijdboxen in België

In Nederland was HelloFresh één van de eerste verkopers van complete maaltijdpakketten. In België is deze rol toegekend aan Smartmat. Deze maaltijdbox-aanbieder bestaat sinds 2012 en zorgt ervoor dat drukke gezinnen evengoed een variërend weekmenu voorgeschoteld krijgen. Niet alleen zijn de recepten heel eenvoudig om te maken, maar ook uitermate lekker. Zelfs voor jonge kinderen.

Belgische leveranciers

Smartmat bedient Belgische consumenten met een compleet maaltijdpakket dat bestaat uit ingrediënten die uitsluitend afkomstig zijn uit hun eigen land. Daarmee willen ze een helpende hand bieden aan gezinnen die iedere dag een gezonde en gevarieerde maaltijd willen eten. Omdat drukke werkschema’s het vaak niet toelaten om lang in de keuken te staan, zijn de recepten zeer eenvoudig en snel te bereiden.

Probeer Smartmat

Smartmat stelt lekkere, gezonde en gevarieerde menu’s met bijhorende recepten samen.
Zij doen de boodschappen en leveren bij jou thuis, jij kookt gemakkelijk een lekkere maaltijd.
Naar Smartmat.nl

Duurzaamheid

Het Belgische Smartmat vindt duurzaamheid enorm belangrijk. Dit komt onder meer tot uiting in de echovriendelijke koelwagens op aardgas die ze gebruiken om de bestelling af te leveren. Daarnaast bevatten de maaltijdpakketten 25% biologische ingrediënten. In sommige foodboxen, zoals de vegetarische variant, zijn de ingrediënten zelfs 50% biologisch.

Grote variëteit maaltijdboxen

Het aanbod waar consumenten uit kunnen kiezen, is groot. Zo hebben ze 5 soorten boxen, namelijk de Original, Quick & Easy, Veggie, Happy Family en Belgische Klassiekers. De Original-box is te bestellen voor 1, 2, 3 of 4 personen, de Quick & Easy-box voor 2, 3 of 4 personen, de Veggie-box en de Belgische Klassiekers-box voor 2 of 4 personen en de Happy Family-box uitsluitend voor 4 personen. In december, rond Kerstmis, biedt Smartmat een exclusieve feestbox aan.

De prijzen variëren van €39,00 euro tot €89,00 euro. De hoogte van de prijs hangt af van het aantal personen waar de box voor bedoeld is. Zo betaal je voor een box van 4 personen tussen de €75,00 en €89,00 euro. Een box voor 2 personen kost tussen de €59,00 en €65,00 euro.

Aanvullende producten

Naast de maaltijdboxen heeft Smartmat andere producten in het assortiment die je eenvoudig bij je bestelling kunt plaatsen. Zo bieden ze verschillende soorten fruit aan, granola en soep. Ook kun je een compleet ontbijtpakket, brunchpakket of wijnset bestellen. De prijzen voor deze producten starten rond de €4,00 euro.

Eerst testen?

Als je eerst kennis wilt maken met de maaltijdboxen van Smartmat, kun je een proefpakket bestellen. Dit is een maaltijdpakket zoals de gebruikelijke boxen, zodat je een goed beeld hebt van hoe een foodbox eruit ziet. Bovendien krijg je bij de eerste bestelling €10,00 euro korting. Het is bij Smartmat dus heel makkelijk om een foodbox te testen, zonder dat je meteen ergens aan vast zit.

Overigens zit je ook niet aan een abonnement vast als je vaker een maaltijdbox wilt bestellen. De maaltijdbox-aanbieder meldt op hun website dat ze wel een account aan moet maken, maar dat je geen abonnement afsluit.

Vaste leveringsdag

De maaltijdboxen van Smartmat worden iedere week op een vast moment geleverd, namelijk op maandag tussen 17:00 en 22:00 uur. Verder levert het bedrijf de etensboxen in Vlaanderen, Waals-Brabant en Brussel.

Wil jij graag de maaltijdboxen van Smartmat ervaren?

Ga naar Smartmat.be/nl
Ga naar Smartmat.be/nl