Lekker op z’n Hollands

Maaltijden maken met biologische Hollandse producten rechtstreeks van de boer. Je bent niet alleen gezond bezig, maar je steunt ook de Nederlandse boeren, die zo hard hun best doen om gezond eten op je tafel te krijgen. Wil je zeker weten dat je de boer helpt en ook biologisch eet, dan kun je een maaltijdbox proberen van Streekbox. Je kiest tevens voor een oer Hollandse maaltijd doordat er enkel Nederlandse producten gebruikt worden.

Het eten dat je krijgt zal je bekend voorkomen en is daardoor voor iedereen wel geschikt. Er worden telkens nieuwe smaken toegevoegd uit Hollandse bodem. Het blijft dus alsnog verrassend wat je te eten krijgt en de maaltijden zijn heel geschikt voor kinderen. Zij leren zo ook elke week nieuwe smaken kennen en hierdoor wordt hun smaak steeds uitgebreider. Streekbox moedigt dan ook aan om samen met de kinderen aan de slag te gaan tijdens het bereiden van de gerechten.

icoon streekbox

Probeer Streekbox

Streekbox is in 2012 begonnen als leverancier van de lekkerste streekproducten uit Het Groene Hart. Intussen leveren wij landelijk maaltijdboxen met kwaliteitsproducten direct afkomstig van onze boeren
 • Lekker en duurzaam eten
 • 100% biologische producten
 • 3 sterren-vlees
 • Hollandse groenten
Naar Streekbox.nl

Geen verspilling met Streekbox
In 2012 is Streekbox begonnen met verse streekproducten leveren over het hele land. Direct van de boer en van hoge kwaliteit. Duurzaamheid en No Waste zijn hun grootste kenmerken. 100% biologisch eten, zonder enige toevoeging van kleurstoffen of e-nummers, en in elke box precies genoeg zonder dat er iets overblijft. Maar niet alleen het eten. Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk en zorgen voor weinig afval. Zo wordt je Streekbox niet afgeleverd in een kartonnen doos, maar in een kunststof box. Deze box mag je niet houden. Die wordt gelijk weer meegenomen door de bezorger, om later her te gebruiken voor de volgende klant. De maaltijden en groenten zitten verpakt in sterke papieren zakken, die je zo bij het oud papier kunt doen. Papier is makkelijk te recyclen en je hebt geen overbodig plastic afval.

De producten waar de Streekbox gebruik van maakt komen allemaal uit de streek natuurlijk. De producten worden dicht bij gezocht zodat er zo min mogelijk kilometers worden gereden met het voedsel. Anders is dat natuurlijk niet milieubewust.

streekbox boxen

Drie voedselboxen met Hollandse producten

Streekbox biedt drie verschillende boxen aan waaruit je kunt kiezen:

In de box van €36 voor twee personen zijn drie pakketten te vinden. In twee zitten de ingrediënten in voor twee maaltijden die je met 30 minuten op tafel kunt hebben. Een met vis of vlees en een vegetarisch. In het derde pakket zitten Hollandse seizoensgroenten in die je zelf kunt gebruiken in andere recepten. Heb je even geen idee wat je ervan kunt maken, op Facebook biedt Streekbox een aantal recepten aan. In de box zelf zit ook een receptenkaart. Je kunt zo zelf kiezen wat je er mee gaat maken maar er zijn dus ook kant en klare recepten mocht je juist een box kiezen omdat je zelf geen kook inspiratie hebt. De box is ook verkrijgbaar voor vier personen.

Voor €39 euro kun je een gezinsbox krijgen met ook drie pakketten, waarin twee gevuld zijn met ingrediënten voor twee maaltijden voor twee personen. Maar in het derde pakket zitten streekproducten in zoals worst, koek, jam of zelfs een biertje. Hier heb je ook de keuze om voor een vierpersoonsbox te gaan.

In de derde en laatste box voor €44 zit alles samen. De twee maaltijden, de seizoensgroenten en de streekproducten. Met ook de mogelijkheid om voor de vierpersoonsversie te kiezen.

Hou er rekening mee dat elke box voldoende eten heeft voor het personenaantal, dit is altijd voor 2 personen of 4 personen. Er zitten altijd genoeg groenten in de box voor een extra lunch of gewoon een avondmaaltijd. Je hebt dus altijd genoeg te eten. Bovendien houdt het eten zich lang genoeg houdbaar dus alles wat niet opgaat tijdens een maaltijd kun je in de dagen erna makkelijk opeten. De recepten en inhoud zijn verder op maat gemaakt waardoor de porties groot genoeg zijn maar er zo min mogelijk over blijft om verspilling tegen te gaan.

Uiteraard bevat iedere box de recepten. Niet alleen Hollandse, maar ook internationale, maar gemaakt met Hollandse producten. Daarnaast krijg je ook informatie en weetjes over de producten. Zo kom je gelijk meer te weten over je voedsel. Als je vooraf wilt weten over de recepten of welke groenten en producten je kunt verwachten, op de site is dat allemaal terug te lezen.

Een voorbeeld van een maaltijd is de pestokip met geroosterde spitskool. Deze kipmaaltijd heb je klaar in 35 minuten en genoeg voor twee personen. De spitskool is een veelzijdige groente die je kunt bakken, wokken, koken of roosteren. Vol met gezonde vitaminen past deze groente perfect in een gezonde levensstijl. Zo staat deze kool bekend om zijn antioxidanten en het gaat ontstekingen tegen. Een lekkere tip van de Streekbox is om de kip wat krokanter te maken door een korstje te maken van kruiden, knoflook, olie, citroen en fijngehakte nootjes.

Een voorbeeld van een van de vegetarische gerechten die Streekbox aanbiedt is de quinoaburger. Geserveerd met een pompoenpuree en een salade van waterkers, courgette en kumato tomaat. Rijk aan vitamines, ijzer en kalium, de quinoa is de laatste jaren sterk gegroeid in reputatie als gezonde voedselbron. Maar in dit gerecht heeft de kumato tomaat ook een belangrijk plekje. Deze tomaat heeft een meer bruine kleur dan de doorsnee tomaat, maar smaakt zoeter en sappiger en is rijk aan kalium, magnesium en vitamine C.

Streekbox + groenten & specials

44,00per week vanaf
 • Duurste box streekbox
 • 2 maaltijden
 • Groentetas + streekspecials
 • Geschikt voor 2 of 4 volwassenen

2 maaltijden + Hollandse groentetas

36,00per week vanaf
 • goedkoopste box streekbox
 • 2 maaltijden
 • Hollandse groentetas
 • Geschikt voor 2 of 4 volwassenen

Streekbox + Hollandse specials

39,00per week vanaf
 • streekbox pakketten
 • 2 maaltijden
 • Streekspecials
 • Geschikt voor 2 of 4 volwassenen

De menu’s bevatten ieder ongeveer 600 tot 800 calorieën per persoon. De menu’s zijn samengesteld op basis van de nieuwste Schijf van Vijf. Zo zorgt de Streekbox ervoor dat jij alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Al het plantaardige krijg je onder andere binnen via de 200 tot 250 gram groenten. In de Streekbox zitten tevens regelmatig peulvruchten of noten. Andere plantaardige producten zijn vleesvervangers en kruiden. Eiwitten krijg je via de Streekbox binnen door het vlees, de vis of een vleesvervanger.

In een enkele box bevat een gerecht zuivel producten. Koolhydraten krijg je binnen via allerlei pasta’s, aardappelen, brood dat veelal volkoren is en peulvruchten. De producten zijn allemaal biologisch en dus zonder kunstmatige toevoegingen. Om een biologisch keurmerk te krijgen zijn er maar 48 natuurlijke E- nummers toegestaan. Ter vergelijking: niet-biologische voedingsmiddelen mogen maar liefst 900 E- nummers bevatten. Bovendien zijn de biologische producten zonder bestrijdingsmiddelen tot stand gekomen. Dat betekent dat je goed zorgt voor je lichaam maar ook voor het milieu. Bovendien hebben de producten een veel natuurlijkere en oorspronkelijke smaak, groente en fruit smaakt een stuk voller in plaats van waterig.

Starten en pauzeren wanneer je wil

Bij Streekbox is het mogelijk om een eenmalige box te bestellen, waarvoor je betaalt met iDeal. Deze eenmalige boxen kun je bestellen zo vaak je maar wilt. Maar je kunt ook overgaan op hun wekelijkse flexibele lidmaatschap. Na je eerste betaling met iDeal voor je eerste box wordt de betaling overgedragen naar automatisch incasso. Wil of kun je een tijd geen maaltijdbox ontvangen, dan kun je dat gerust wijzigen via je account op de site. En met een paar drukken op de knop kun je je bestelling zo weer activeren en krijg je weer verse maaltijden op de stoep. Wees wel op tijd voor enige wijziging of stopzetten, zodat Streekbox verspilling zo min mogelijk tegengaat. Wil je het abonnement stopzetten dan doe je dat uiterlijk op de maandag voor de volgende levering, dan ontvang je geen nieuwe box meer en zo ga je dus verspilling tegen.

Voordelen van Streekbox

 • No waste

 • 100% biologisch

 • In 30 minuten op tafel

 • Van eigen boeren

Wat klanten zeggen…

Ik heb nu een aantal keer de Streekbox mogen ontvangen, en ik moet zeggen, ik ben fan!
Klant, via Foodboxwijzer

Bezorgen of ophalen
De bezorging van de maaltijdboxen wordt gedaan door PostNL. Je kunt ze verwachten op een vrijdagavond, zaterdagochtend of maandagavond. Hoe laat je hem kunt verwachten, krijg je te horen in een berichtje die je krijgt op de dag van levering. Maar het kan gebeuren dat je op dat moment niet thuis bent. Geen zorgen, want je kunt aangeven dat het pakket geleverd mag worden bij de buren. Weet je nou dat je de box in het weekend wilt ontvangen dan kun je jouw eerste box bestellen tot dinsdag 23.59 uur om de box het eerstvolgende weekend van levering te ontvangen.

Ben je helemaal onbeschikbaar en de buren ook? Streekbox biedt ook de optie aan om je voedselbox op te halen bij je dichtstbijzijnde EkoPlaza. Je kan je box ophalen op een zaterdag, zondag of dinsdag.

Mocht je klachten hebben over jouw box dan zoekt Streekbox altijd naar een gepaste oplossing. De gewichten kunnen enigszins afwijken maar dit wordt zoveel mogelijk voorkomen. Een bepaalde groente kan bijvoorbeeld net wat kleiner maar ook groter uitvallen dan er van tevoren wordt verwacht. De hoeveelheid wordt in elk geval zo goed mogelijk aangepast op het recept en diens hoeveelheden. Een zeldzame keer kan het voorkomen dat er een ingrediënt mist of juist te veel wordt geleverd. Er komen namelijk geen machines aan te pas bij het inpakken en ieder mens kan wel eens een foutje over het hoofd zien of zich vergissen. Mocht er iets mis zijn gegaan wordt er financieel een oplossing geboden of wordt het gecompenseerd in je volgende Streekbox.

De Streekbox ervaring
Om jou te verzekeren van de kwaliteit van de Streekbox zijn anderen die je al voor zijn gegaan met het bestellen van de Streekbox aan de slag gegaan met hun ervaring opschrijven. Een kleine greep uit andermans ervaringen. De kwaliteit en klantenservice krijgen veelal lovende complimenten. Wat vooral aantrekt is het biologische concept en de steun voor de lokale ondernemer. De producten zijn vers en bij ook maar enig probleem wordt dit meteen door de klantenservice opgelost.

Wil je gezond, biologisch eten van eigen boer en weten dat je milieuvriendelijk bezig bent? Ga dan voor de Streekbox ervaring. Deze maaltijdbox biedt gezonde maaltijden, groenten en streekproducten in milieuvriendelijke verpakkingen. Probeer het een keer of ga voor hun flexibele lidmaatschap die je kunt pauzeren en starten wanneer je wilt. Je kiest bovendien voor gemak. Je hoeft een paar dagen geen boodschappen te doen en niet na te denken over een recept. Je volgt simpelweg op wat er op het recept staat en kunt meteen aan de slag. Dit ook nog eens met een goed geweten voor het milieu. Geen in plastic verpakte groenten en fruit uit de supermarkt maar bijna rechtstreeks van het veld naar jouw keuken. Het is ook leuk om samen met kinderen of met je partner te koken. De kinderen leren zo kennis te maken met nieuwe smaken en het is een interactieve manier om samen te koken. Voor hen is het ook boeiend om de box te verkennen, voor hen is het ook een verrassing wat er in zit net als voor jou. Dat zorgt voor meer enthousiasme. Samen met een ander koken kan ook, je hebt alles al bij de hand en dit zorgt een boel stress in de voorbereiding.

Wil jij graag de maaltijdboxen van Streekbox ervaren?

Ga naar Streekbox.nl
Ga naar Streekbox.nl