Hoe bevielen de maaltijdpakketten van Zinner Dinner in de praktijk?

Zinner Dinner was een maaltijdpakket-aanbieder die ruim 6 jaar mensen bediende met complete maaltijdboxen. Onlangs hebben ze besloten om de deuren te sluiten en te stoppen met het concept. Nog voordat het bedrijf besloot te stoppen, testte Foodboxwijzer.nl alle aspecten van de maaltijdpakketten die Zinner Dinner aanbood.

Het bedrijf Zinner Dinner werd opgericht in 2010 en was één van de eerste aanbieders op de Nederlandse markt. In plaats van een degelijke krat of luxe box, ontving je de ingrediënten en recepten bij Zinner Dinner in een stevige, papieren tas. Verder waren de producten biologisch en zijn de recepten binnen enkele ogenblikken klaar om geserveerd te worden.

Voor de test was er gebruikgemaakt van een maaltijdpakket dat bestond uit 5 verschillende gerechten voor 2 personen. Het totale bedrag dat je hiervoor kwijt zou zijn, is €64,50 euro. Als je liever 3 gerechten kiest, dan ben je nog net geen €50,00 euro kwijt. Verder kon je ook een voedingspakket selecteren voor 4 personen. Deze was logischerwijs wat duurder. Overigens waren de maaltijdpakketten van Zinner Dinner sowieso al wat duurder dan andere maaltijdpakket-aanbieders in Nederland. Voor foodboxen van Albert Heijn, Mathijs Maaltijdbox en HelloFresh betaal je gemiddeld genomen iets minder. De hogere prijs die Zinner Dinner hanteerde, had deels te maken met de biologische en duurzame producten waar het bedrijf mee werkte. Ook boden ze een persoonlijke service aan.

Probeer Smartmat

Smartmat stelt lekkere, gezonde en gevarieerde menu’s met bijhorende recepten samen.
Zij doen de boodschappen en leveren bij jou thuis, jij kookt gemakkelijk een lekkere maaltijd.
Naar Smartmat.nl

Onderscheidende factor

De foodboxen van Zinner Dinner onderscheidden zich door de biologische producten die ze aanboden. Hiermee stelde het team iedere week weer gezonde en lekkere recepten samen. De gerechten die met de maaltijdpakketten gemaakt konden worden, bestonden onder meer uit vlees, gevogelte, vis of vegetarische voedingsmiddelen. Zo konden consumenten de hele week een gevarieerd en verantwoord weekmenu nuttigen.

Zinner Dinner was een bedrijf dat niet in heel Nederland actief was. Het kleinschalige bedrijf bezorgde alleen in het noorden van het land in de buurt van Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Echter, hun service was zo flexibel dat ze ook regelmatig uitzonderingen maakten. Ze gingen bij iedereen die buiten het bezorggebied woonde na of het haalbaar was om de foodbox bij diegene te bezorgen. Deze persoonlijke benadering werd dan ook zeer gewaardeerd en zorgde er ook voor dat het bedrijf een positief imago kreeg.

Bezorging in de avonduren

De maaltijdboxen van Zinner Dinner werden iedere week bij klanten thuisbezorgd. Op het begin van de week werden de tassen ingepakt en werden ze zo snel mogelijk bij iedereen afgeleverd. Aangezien de meeste foodboxen bedoeld waren voor mensen die een drukke baan hadden, bezorgde Zinner Dinner de boxen voornamelijk in de avonduren. Ook kon je de boxen eerder op de dag bij je op het werk laten bezorgen. In de meeste gevallen werden de eetboxen tussen 15:00 en 22:00 uur geleverd. Mocht het later worden, dan nam Zinner Dinner altijd zelf contact met je op om een nieuwe bezorgtijd af te spreken.

De inhoud van de tas

De tas die voor de test gebruikt werd, bevatte recepten voor een pastasalade met camembert en peer, slavink met gekookte krieltjes en salade, geprakte bataat met schelvisfilet en spinazie, gegratineerde pasta met romanesco en Javaanse bami met kip. Alle ingrediënten die hiervoor nodig waren, lagen in verse staat klaar om gebruikt te worden.

Naast de ingrediënten, bevatte de tas natuurlijk ook alle bijbehorende recepten. Daarbij werd duidelijk een bepaalde volgorde van de gerechten aangegeven. Hierbij werd rekening gehouden met de houdbaarheid van de ingrediënten. Zo stonden de maaltijden die producten bevatten die het minst lang houdbaar waren zo hoog mogelijk op het lijstje.

Verder stond bij ieder recept aangegeven welke producten je zelf in huis dient te hebben. Denk daarbij aan olijfolie, zout, honing, sojasaus, bruine suiker, mosterd of peper. Dit zijn allemaal producten die iedereen wel standaard in huis heeft. Als dat niet zo was, dan had Zinner Dinner het betreffende product wel bij het pakket geleverd.

Het eerste recept

Het eerste gerecht op de lijst was de pastasalade met camembert en peer. De testpanel vond het eenvoudig om het gerecht te bereiden. Bovendien viel het bij iedereen in de smaak. Op het eind merkten ze dat ze nog wat over hielden, wat ze de volgende dag bij de lunch konden gebruiken. Andere restjes konden ook makkelijk nog gebruikt worden bij de overige maaltijden van die week.

Slavinken met krieltjes en salade
Voor het tweede gerecht moesten het testpanel eigen slavinken maken van rundergehakt en droge ham. Het bijgerecht bestond uit krieltjes met jus en een salade van paprika, tomaten en taugé. Wederom was dit gerecht eenvoudig te bereiden. Ook bevatte de maaltijd verrassende smaken die goed bij elkaar paste. De salade was blijkbaar iets te weinig voor twee personen.

Gerecht nummer 3
Op de derde dag van de week ging het testpanel aan de slag met de bataat, schelvisfilet en spinazie. Op de receptkaart werden verschillende tips gegeven, zoals het extra goed wassen van de spinazie. Ook al was het goed te zien dat deze groente vers van het land kwam, is het goed dat dit evengoed even vermeld wordt. De maaltijd viel wederom weer in de smaak, al was de spinazie wat te weinig voor 2 personen.

Gegratineerde pasta met romanesco
De pasta die voor dag 4 op het menu stond, werd gemaakt van volkorenpasta, hamblokjes, romanesco, champignons, eieren, camembert en crème fraîche. Het was volgens het testpanel opvallend hoe de pasta gecombineerd werd met andere voedingsmiddelen. Desondanks was het zeer lekker en was het voor herhaling vatbaar. Dit keer was de hoeveelheid wel precies genoeg voor 2 personen.

Koken in Javaanse stijl
Op de laatste dag werd de Javaanse bami met kip gemaakt. Dit recept zou hoogstens 25 minuten in beslag nemen. Door de eenvoudige en helder uitgelegde stappen was het gerecht inderdaad binnen de eerder genoemde bereidingstijd klaar. Volgens het testpanel was het laatste gerecht ook meteen het lekkerste gerecht van de week.

Alles naar wens?

Na twee gerechten werd het testpanel gebeld door Zinner Dinner of alles naar wens was. Aan de telefoon meldde het bedrijf dat ze dit altijd deden bij klanten, met name als ze voor de eerste keer een foodbox van Zinner Dinner bestelden. Hieruit blijkt maar weer de persoonlijke en uitstekende service die het bedrijf aanbood.

Wat waren alle voordelen van Zinner Dinner?

Jammer genoeg kun je niet meer gebruikmaken van de maaltijdboxen van Zinner Dinner, aangezien ze behoorlijk veel voordelen kenden. Zo bevatten de boxen allemaal biologische producten die altijd vers bij je thuis afgeleverd werden. De recepten waren gevarieerd, duidelijk uitgelegd en goed voor drie of vijf maaltijden. Verder waren de gerechten makkelijk te bereiden en hoefde je nooit langer dan 30 minuten in de keuken te zwoegen.

Waar Zinner Dinner ook in uitblonk, was de persoonlijke service die ze aanboden. Verder kon je maaltijdtassen bestellen die speciaal voor jou samengesteld waren. Als je bijvoorbeeld vegetarisch bent of een bepaald dieet volgt, dan probeerde Zinner Dinner daar altijd rekening mee te houden. Daarnaast was een lidmaatschap en het bijbehorende abonnement zeer flexibel. Je kon het op ieder moment wijzigen of stopzetten.

Alle nadelen op een rijtje

Vergeleken met de voordelen, kende het bedrijf een stuk minder nadelen. Eén van de ongunstige aspecten was dat Zinner Dinner de boxen niet in heel Nederland bezorgde, maar alleen in de driehoek Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Voor mensen buiten deze steden was dat dus nadelig, omdat je de boxen niet kon bestellen. Daardoor kon je dus ook niet profiteren van alle voordelen van de maaltijdbox. Tot slot vormde de prijs een klein minpuntje. Deze lag gemiddeld genomen wat hoger dan alle andere aanbieders in Nederland.

Alles kort samengevat

Over het algemeen was het testpanel zeer tevreden. Door vijf dagen in de keuken te staan met de ingrediënten en recepten van de maaltijdbox van Zinner Dinner, kregen ze een goed beeld van wat het bedrijf precies wilde uitdragen. Vooral de goede kwaliteit van de biologische producten viel op. Deze bleken tot op de laatste dag nog vers te zijn. Daarom kon je met de boxen van Zinner Dinner gezonde maaltijden op tafel zetten.

De maaltijden die in het pakket zaten, waren zeer gevarieerd en makkelijk te bereiden. Je hoefde niet langer dan een half uur in de keuken te staan. Ook de hoeveelheid voedsel was goed op elkaar afgestemd. Zo hoefde er bijna niets weggegooid te worden. Als er iets over was, dan kon dit makkelijk nog gebruikt worden voor een ander gerecht die week.

Verder was het testpanel zeer te spreken over de persoonlijke service die het bedrijf aanbood. De bereikbaarheid was uitstekend en ze namen geregeld zelf contact op met hun klanten om te vragen of alles nog naar wens was. Ook maakten ze er geen probleem van als je bijvoorbeeld een vegetarische box of een koolhydraatarme box wilde. Ze maakten dan een persoonlijke maaltijdbox voor je, zodat ook degene met complexere eetbehoeften konden genieten van een complete maaltijdtas.

Hoewel de prijs van deze maaltijdboxen wat hoger ligt dan soortgelijke boxen, had het testpanel dit bedrag er wel voor over. Je kreeg er niet alleen kwalitatieve producten voor terug, maar ook nog eens een uistekende service. Het was het geld meer dan waard.

Wil jij graag de maaltijdboxen van Zinnerdinner ervaren?

Ga naar Zinnerdinner.nl
Ga naar Zinnerdinner.nl