Maaltijdboxen zijn een relatief nieuwe service. Velen van ons hebben ervan gehoord, maar niet veel van ons hebben ze geprobeerd.

In tegenstelling tot een echte maaltijdbezorgservice zoals een Uber Eats en Thuisbezorg, worden maaltijdboxen niet kant-en-klaar geleverd. Je moet het eten zelf koken. Het idee achter deze diensten is dat je alles krijgt (behalve de basisbenodigdheden zoals zout en olie) die je nodig hebt om zelf gemakkelijk en heerlijk eten te maken – er zijn geen uitstapjes naar de supermarkt nodig.

Meer en meer van deze nieuwe bedrijven ontstaan ​​er met elk de belofte om u te helpen gezond en gemakkelijk te eten. Zeker twee van de meest populaire diensten zijn Marley Spoon en HelloFresh , maar wat zijn de verschillen?

Persoonlijk heb ik beide bedrijven een paar keer geprobeerd. Ik geniet echt van beide diensten en zou ze beide zeker opnieuw gebruiken. In veel opzichten lijken ze op elkaar, maar er zijn een paar belangrijke verschillen waardoor u misschien de ene boven de andere wilt kiezen.

Ga nu naar Marley Spoon of HelloFresh . Of bekijk kortingen voor HelloFresh of Marley Spoon .

Marley Spoon VS Hello Fresh

Welke recepten zijn beter?

Marley Spoon recepten zijn voor een verfijnder palet HelloFresh speelt met ingrediënten die je kent.

Malse kip met orecchiette Marley spoonDus welke recepten zijn beter? Naar mijn mening zijn de recepten net zo lekker als elkaar. Het hangt er echt van af in welke stemming ik ben. Als ik wat meer wil experimenteren, ben ik dol op Marley Spoon.

Als ik op zoek ben naar een twist op klassieke publiekstrekkers, dan ga ik voor HelloFresh. Waar HelloFresh een steak met pepersaus doet, doet Marley Spoon steak met olijventapenade. Waar HelloFresh een Chinese beef roerbak maakt, doet Marley Spoon een Koreaanse noodle bowl met ingelegde groenten.

Ik zal zeggen dat als u of uw gezin een probleem heeft met voedselallergenen, Marley Spoon misschien lastiger voor u is. Hoewel alle allergenen volledig worden bekendgemaakt, hangen veel van de recepten af ​​van zaken als sesamolie en noten. Je kunt ze uit het recept verwijderen, maar het is niet echt hetzelfde.

Recept opties per week

  • HelloFresh heeft momenteel 10 opties per week in het standaardplan. Daaruit kun je drie, vier of vijf recepten per week kiezen voor twee of vier personen.Kip met sesamkorst hello fresh
  • Marley Spoon heeft 20 opties per week.Daaruit kun je twee, drie of vier recepten per week kiezen voor twee of vier personen.

Ik vind het erg leuk dat Marley Spoon een optie voor twee maaltijden heeft. Soms ben ik maar twee avonden per week thuis, dus ik vind het fijn om minder te kunnen bestellen.

Maar ik vind het ook fijn om de mogelijkheid te hebben om meer te bestellen. HelloFresh heeft een optie voor vijf maaltijden (die Marley Spoon niet heeft) die al uw doordeweekse maaltijden dekt.

Kooktijd

Maaltijden van Marley Spoon kostte me minder tijd om te koken.

De eerste keer dat ik beide diensten eerder probeerde, kostte het me meer tijd om recepten van beide bedrijven te koken dan ik zou willen. Noch HelloFresh- noch Marley Spoon-recepten konden binnen de voorgeschreven tijden worden gekookt. Maaltijden van 30 minuten kostte 45 minuten om te koken. Maaltijden van Marley Spoon duurden zeker het langst.

Maar Marley Spoon heeft zeker aan dit aspect gewerkt. Ik heb Marley Spoon in later nog twee keer geprobeerd en de recepten waren niet alleen sneller dan HelloFresh, maar ik kon ze zelfs in minder dan de voorgeschreven tijd bereiden. Ik deed de meeste maaltijden van 30 minuten in ongeveer 20-25 minuten.

Prijs

Ze zijn ongeveer even duur, misschien een paar cent anders.

Als we de drie-maaltijdbox voor twee personen vergelijken:

  • Marley Spoon is € 69,90
  • HelloFresh kost € 69,95

Als we de vier-maaltijdbox voor twee personen vergelijken:

  • Marley Spoon is € 92,00
  • HelloFresh kost € 91,95

Bezorging

Beide services werken op abonnementsbasis, waarbij u wekelijkse leveringen krijgt. Levering is gratis.

Gelukkig kun je met beide services zoveel weken pauzeren als je wilt. U kunt inloggen op uw account en de service pauzeren, zodat u voor de geselecteerde week geen box ontvangt of betaalt. HelloFresh heeft een app waarmee je dit kunt doen. Met Marley Spoon kunt u dit doen via haar website.

Marley Spoon bezorgt op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag en er is zowel een vroege ochtend als een middag bezorgtijd. U ontvangt een trackingnummer zodat u uw box in realtime kunt volgen.

De levertijden en dagen van HelloFresh zijn afhankelijk van je locatie. Ik was altijd in staat om op maandag om 8.00 uur een bezorging te regelen, zodat ik het kon pakken en naar binnen kon brengen voordat ik naar mijn werk vertrok. Maar het kan voor uw locatie anders zijn.

Beide dozen worden geleverd met icepacks en kunnen maximaal acht uur buiten blijven staan.

 

Kwaliteit van ingrediënten

Ik kan niets aanmerken op de kwaliteit van de ingrediënten aan beide kanten.

Beide diensten leveren rood vlees van topkwaliteit en scharrelkip. De groenten en fruit ruiken altijd fris en zien er veel lekkerder uit dan wat je in de supermarkt vindt.

Kwalitatief was er naar mijn mening geen verschil.

Vegetarische opties

Marley Spoon heeft ongeveer zes vegetarische opties per week.

HelloFresh heeft ongeveer twee vegetarische opties per week in het standaardplan en vijf vegetarische opties in het speciale veggieboxplan.

Nogmaals, beide services komen hier ongeveer hetzelfde binnen. HelloFresh heeft wel een speciaal vegetarisch plan. U kunt eenvoudig de optie Veggiebox selecteren en u kunt uit maximaal vijf receptopties kiezen. Hoewel Marley-lepel geen speciale vegetarische box-optie heeft, heeft hij wel zes vegetarische opties om uit te kiezen in het normale plan, dat is er één meer dan HelloFresh.

Caloriearme opties

Marley Spoon-recepten variëren van 350-800 calorieën per portie. HelloFresh-recepten variëren van 500-750 calorieën per portie.

Marley Spoon heeft een speciaal label voor maaltijden met minder dan 600 calorieën – ze zijn gemarkeerd met “Gezond”. Er zijn meestal ongeveer zes van deze opties per week. Naar mijn mening geeft dit Marley Spoon een lichte voorsprong.

Ik zou geen optie van 800 calorieën willen kiezen en als ik de caloriearme opties op het etiket heb, wordt het voor mij gemakkelijker om mijn maaltijden te kiezen.

De laatste keer dat ik Marley Spoon probeerde, koos ik uitsluitend de caloriearme opties. Ze waren absoluut heerlijk en hielpen me een kilo af te vallen. Ik vind dit een zeer gebruiksvriendelijke functie.

Duurzaamheid en verpakking

Beide bedrijven lijken behoorlijk ingeschakeld te zijn als het gaat om recycling en afval.

Het belangrijkste verschil voor mij is dat alle onderdelen van de verpakking van Marley Spoon recyclebaar zijn, terwijl de HelloFresh-ijsverpakkingen niet geschikt zijn voor recycling.

Marley Spoon dozen zijn gemaakt van 70% gerecycled papier en 30% nieuw kraftpapier. Ze kunnen worden gerecycled in de papierbak, net als de papieren zakken. Wat de icepacks betreft, de verpakking is gemaakt van polyethyleen met een lage dichtheid en is 100% recyclebaar.

Om ze te recyclen, knip je ze open om de gel in de prullenbak te laten vallen – het is niet giftig. Als alternatief raadt Marley Spoon u aan “de gel aan uw tuinbed toe te voegen, omdat het de grond helpt water vast te houden”. Zodra de gel is verdwenen, plaatst u de icepacks in de plastic recyclingbak.

De Marley Spoon isolatie- en ingrediëntenzakken kunnen worden gerecycled in de zachte plastic prullenbakken van de supermarkt.

HelloFresh-dozen, maaltijdzakjes en receptenkaarten zijn allemaal gemaakt van recyclebare materialen en kunnen allemaal in je papierbak worden gerecycled. HelloFresh stelt dat de icepacks of “cool pouches” zijn gemaakt van PLA-kunststofvezel en dat de isolatievezel is afgeleid van 100% plantaardig materiaal. Helaas zijn ze niet recyclebaar. Deze moeten de prullenbak in – tenzij je ze opnieuw wilt gebruiken.

Conclusie

Ik denk niet dat ik zou kunnen zeggen dat de ene dienst beter is dan de andere, omdat het gewoon niet waar is. Welke optie u ook kiest, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en smaak.