Het is heel gemakkelijk om een maaltijdbox te bestellen. Toch durven veel mensen de stap niet te zetten. Ze zien de beren op de weg en vergeten de vele voordelen die zo’n box met eten met zich mee brengt. Als je bang bent om aan een abonnement vast te zitten kan je eerst kijken of het bedrijf ook de mogelijkheid biedt om eenmalig een foodbox te laten bezorgen. Deze opties bestaan er zeker. Bij de Allerhande, HelloFresh, Marley Spoon en het Ekomenu kan je eenmalig een maaltijdbox bestellen. Probeer het gewoon een keertje en hak later pas de knoop door.

De vele voordelen die een maaltijdbox met zich meebrengen laten je wel wat anders kijken naar de prijs. Je investeert namelijk in een beter leven. Meer inspiratie in de keuken, afwisselende gerechten, een hernieuwd plezier in eten en een gezondere leefstijl. Mensen die een abonnement op een eetbox aan huis hebben, brengen elke avond quality time met elkaar door tijdens het eten. Op deze manier wordt ook het sociale aspect erg belangrijk. Samen de foodbox uitpakken en kiezen welk gerecht je vandaag samen gaat koken. Het is een vrolijk ritueel dat mensen weer bewust maakt van elkaar, van gezond eten en plezier in het bereiden ervan.

De maaltijdbox wordt niet voor niets wel vergeleken met de jaarlijkse kerstdoos die we krijgen van het bedrijf waarvoor we ons het hele jaar hebben ingezet. Het is een beloning voor je harde werken. De foodbox ontlast je net van het kleine beetje extra werk dat soms moeilijk is om op te brengen; naar de supermarkt gaan, bedenken wat je gaat eten en het vervolgens klaar te maken.

9 maanden maaltijdbox voor de zwangere vrouw bestellen

Voor de zwangere vrouw heeft de Ekoplaza het 9 maanden menu ontworpen. Wanneer er een kindje in je groeit, verandert er constant erg veel aan je lijf. Je doorleeft elke dag wel hormonale veranderingen. Bovendien is het erg bijzonder om je mentaal op het moederschap voor te bereiden. De komst van een nieuw leven, verandert een heleboel in het leven van de ouders. Om de periode van overgang zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen is er het 9 maanden menu van de Ekoplaza ontworpen. Deze foodbox is volledig afgestemd op elke fase van je zwangerschap. Het team dat de menu’s samenstelt baseert de ingrédiënten volledig op het zwangerschapsdieet van de vrouw. Er zijn heel wat dingen die je beter kan laten staan. Rauwmelkse kazen, veel vissoorten, anijs, venkel en kaneel, zijn allemaal geschrapt van het menu. Je hoeft zelf niet al te veel stil te staan bij de producten die je niet mag eten. Elk gerecht is een feestje, waardoor je helemaal niet het gevoel hebt iets te missen.

De familiebox bestellen

Mensen met een gezin kunnen eens kijken naar de familiebox. Het klinkt misschien een beetje suf, maar veel ouders zetten eten op tafel dat hun kinderen willen eten. Ze vinden het belangrijker dat hun kids vitaminen binnen krijgen, dan dat ze zelf voor de volle 100 procent genieten van het gerecht. Het is tegenwoordig heel gewoon dat ouders de kinderen na doen in plaats van andersom. Mathijs Maaltijdbox springt handig in op dit fenomeen. Zijn voedselpakketten zijn geheel gericht op gezinnen. Bij elk gerecht dat voorbij komt werd in eerste instantie gekeken of kinderen dit willen eten. Een andere belangrijke eigenschap van de familiebox van Mathijs is dat alle gerechten snel klaar zijn. Een voordeel dat veel ouders aan zal spreken. Natuurlijk hebben ook veel andere aanbieders een familiebox, die ook allemaal gerechten bieden die binnen een half uur zijn

bereidt. De Allerhande, HelloFresh en Marley Spoon hebben allemaal een familiebox in hun assortiment. Heb je een gezin en behoefte aan wat extra hulp in de keuken? Het is heel gemakkelijk om een familiebox te bestellen.

Kratje slank bestellen

De Krat heeft zelfs een box met eten in hun assortiment die gericht is op mensen die willen afvallen. Of slank willen blijven. Ze hebben afslankgoeroe Mieke Kosters ingeschakeld om haar ‘know how’ te gebruiken. Haar bedrijf Skinny Minds is ontstaan na het verschijnen van haar eerste boek: Het geheim van slanke mensen. Mieke was haar hele leven al aan het jojoën met haar gewicht. ‘Ze kwam van de wind al aan.’ Aldus de schrijfster. Na het bestuderen van het eetgedrag van haar slanke vriendinnen begon ze te begrijpen waarom zij zo gemakkelijk slank bleven. Mieke ontwikkelde een methode om af te vallen zonder af te zien. Kratje slank bevat recepten die gebaseerd zijn op haar levenswijze. Deze box met eten heeft ingrédiënten voor drie slanke maaltijden. Je ontvangt bovendien wekelijks afvaltips van Kosters en hiervoor geschikte recepten. Met behulp van Kratje slank en de wekelijkse ondersteuning van de afvaltips van Mieke Kosters behoud jij je slanke lijn zonder extra moeite te doen.

Plantaardig is wel zo aardig

Het veganmenu van de Ekoplaza is ontstaan uit een vooruitziende blik. Veel vegetariërs overwegen om veganistisch te worden. Er zijn inmiddels verschillende documentaires verschenen over het wel en wee van de zuivelindustrie en als mens word je daar niet blij van. In hoeverre wil je deze praktijken financieel blijven ondersteunen? De veganist heeft besloten om gewoon te stoppen met het eten van dierlijke producten. Dit moedige besluit heeft helaas wel als gevolg dat bijna alle producten in de supermarkt niet kunnen worden gegeten. Veel veganisten scharrelen hun maaltje bij elkaar in biologische supermarkten als de Ekoplaza. Het is daarom niet zo gek dat juist de Ekoplaza heeft besloten om het veganmenu te introduceren. Dit veganistische voedselpakket bevat smakelijke gerechten waar geen dierlijke cel aan te pas is gekomen.

Voor vegetariërs met veganistische aspiraties lijkt de stap naar volledig diervrij eten vaak erg lastig om te maken. Met de komst van de veganistische foodbox is dit een stuk makkelijker geworden. Het vegamenu is te bestellen op deze website. Je hoeft niet meteen een abonnement te nemen. Je kunt het eerst een keertje proberen.

Een foodbox voor één persoon

Het is even doorklikken, maar er is ook de mogelijkheid om een maaltijdbox voor 1 persoon te bestellen. Het lijkt soms alsof de hele wereld is ingericht voor stellen en gezinnen. Want tja, het klinkt misschien wat treurig: meer mensen leveren meer geld op. Het maken van een één persoons maaltijdbox is evenveel werk, als het maken van een twee, drie, of vierpersoons pakket met eten. Betekent dit dat je volledig buiten de boot valt wat betreft de voedselbox aan huis? Is er geen enkele eetbox die je kan bestellen? Dat zou wel erg oneerlijk zijn.

Het uitgangspunt van de meeste foodboxleveranciers idealistisch. Ze willen dat mensen weer gezonder eten en gaan veelal heel bewust om met hun productkeuze. Ze benaderen meestal niet de eerste de beste leveranciers en houden goed in de gaten hoe er met de producten wordt omgesprongen. Ladingen gif en dierenleed wordt niet meer geaccepteerd tegenwoordig. De éénpersoons maaltijdbox is daarom niet iets wat om financiële redenen geweigerd wordt. Langzamerhand zijn er steeds meer verschillende 1 persoons foodboxen te krijgen.

De single telt nog mee

Er zijn dus wel degelijk foodboxleveranciers die de single-huishoudens ondersteunen. Bij HelloFresh, de Krat en Willem en Drees kan je kiezen voor een 1 persoons menu. Het duurt vast niet lang voor er meer volgen. De singlemarkt wordt steeds groter. Het woord single klinkt altijd een beetje depri, maar hoeft dit zeker niet te zijn. Een single heeft meer vrijheid, hoeft z’n zelfverdiende geld alleen aan zichzelf uit te geven en heeft daardoor gemiddeld een groter budget. Als je in je upje woont is een foodbox vaak een uitkomst.

Er is niet iemand die het eten klaar heeft staan wanneer je thuis komt. Je hebt geen partner om mee te sparren welke recepten je nu eens wilt gaan uitproberen. Een gezonde maaltijd schiet er sneller bij in als je alleen woont. Je hoeft nu eenmaal aan niemand verantwoording af te leggen als je de zoveelste diepvriespizza voor de televisie aan het wegwerken bent. Kan jij geen éénpersoons foodbox vinden die voldoet aan jouw wensen? Je kunt altijd overwegen om een foodbox voor twee personen te bestellen. Dit betekent dat je elke maaltijd twee keer per week eet. Dat scheelt weer bereidingstijd; de ene dag koken, de andere dag opwarmen. Zo ben je zes dagen van de week verzekerd van een lekker gerecht. Dan kan je op zondag een diepvriespizza in de oven gooien. Wat ook lekker is af en toe.

Maaltijdpakket aan huis

Over het algemeen wordt de maaltijdbox aan huis afgeleverd. Niet elke leverancier is even flexibel in de aflevermomenten. Sommige boxen worden bijvoorbeeld alleen ’s ochtends op een bepaalde tijd gebacht. Als jij nu net elke ochtend op dat tijdstip elders aan het werk bent, wordt het al lastig. Of je vraagt of je buren de box voor je in ontvangst willen nemen.

Niet iedereen heeft helaas zulke prettige buurtcontacten. Wanneer je in een dorp woont kan je overwegen om jouw voedselpakket voor de deur achter te laten wanneer je er niet bent. Hou daarbij wel in de gaten dat de hond van de buren er niet met het vlees vandoor gaat. Als jouw box met eten op een warme dag ’s ochtends voor de deur wordt gezet, kan het zijn dat er ’s avonds niet erg vers meer is.

Maaltijdboxen afhalen

Veel mensen zijn weinig thuis. ’s Ochtends de hond uitlaten, naar het werk, daarna weer de hond uitlaten, sporten en bank hangen. Om thuis te blijven voor een foodbox is vaak net iets te veel gevraagd.

Niet alle foodboxbedrijven zijn heel flexibel in hun bezorgtijden. Mathijs maaltijdbox levert enkel op maandagavond en als je niet thuis bent wordt de doos met eten naar de buren gebracht. Dit is natuurlijk een romantisch beeld van dorpse buurtgemeenschappen. In steden werkt dit echter niet altijd op deze manier. Kijk goed of deze werkwijze haalbaar is voor jou, want ze maken geen gebruik van een officieel afhaalpunt. Heb je aardige buren, ben je thuis op maandagavond? Dan kan het zijn dat de Mathijs maaltijdbox helemaal bij je past.

Heb je een lievelings-maaltijdbox gevonden en wordt hij alleen bezorgd op tijdstippen die jou niet uitkomen? Kijk eens naar de afhaalmogelijkheden. Er zijn maaltijdboxbedrijven met een afhaalpunt. De Allerhande heeft geregeld dat mensen hun foodbox kunnen afhalen bij de Albert Heijn. Hoewel ze daarnaast ontzettend flexibel zijn in aflevertijden en dagen. De Krat heeft ook een afhaalpunt voor de maaltijdbox in Amsterdam.

De maaltijdbox bestellen

De markt van de maaltijdbox is nog vrij klein. Het idee werd in 2010 gelanceerd in Amsterdam door De Krat. Zij waren de allereersten. Een goed idee verspreidt zich snel. Al gauw volgden andere partijen, geïnspireerd door de idealistische doelstellingen. Het is leuk om recepten te verzamelen en duurzame ingrédiënten samen te voegen, waar mensen gezellig mee aan de slag gaan. Het succes van het kant en klare boodschappenpakket was niet voorzien, maar wel te verwachten. Het fenomeen is helemaal van deze tijd. Mensen worden bewuster en zien het verband tussen een goede gezondheid en vers en gevarieerd eten. Bovendien willen we graag een steentje bijdragen aan een betere wereld, zonder dat het te veel tijd kost. Want daar draait het uiteindelijk om; tijdbesparing.

Afhaaleten is meestal niet zo gezond als we zouden willen. Eten in een restaurant neemt al gauw aardig wat tijd in beslag. Een geslaagde maaltijd bereiden in de keuken en van te voren ook nog zelf bedenken wat we gaan eten. Boodschappen doen in de supermarkt.

We moeten al zo veel. Laat het eten ons maar op een presenteerblaadje aangereikt worden. Wij vinden het allang best. Meer en meer mensen bestellen een foodbox. Inmiddels zijn maaltijdpakketten in heel Nederland verkrijgbaar. Of je nu gaat voor de Allerhande maaltijdbox, het veganmenu van Ekoplaza of de familiebox van Mathijs. De keuze is aan jou. Je kunt eenmalig een foodbox bestellen en daarna besluiten of het iets voor je is. Probeer het gewoon een keertje!