Gezond eten heeft tegenwoordig zeer veel verschillende vormen aangenomen. Zo zijn er verschillende, invloedrijke personen die beweren dat je helemaal geen koolhydraten mag eten of om vetten helemaal te verbannen uit je eetpatroon. Nog nooit eerder hadden we zo’n grote obsessie voor gezond eten dan de afgelopen tijd. Helaas hebben we het ook nog nooit eerder zo druk gehad. Of misschien maken we het onszelf soms simpelweg te druk. Om evengoed een gezonde levensstijl te behouden, is een gezonde maaltijd box ontworpen om het je een tikkeltje makkelijker te maken.

streekbox boxen

Wat is ‘gezond eten’?

Over gezond eten zijn in de loop der tijd verschillende visies ontstaan. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kun je natuurlijk altijd de website van het Voedingscentrum raadplegen. Deze organisatie geeft al jarenlang betrouwbare adviezen en hanteert de bekende Schijf van Vijf. Voor wie vergeten is waar elke schijf voor staat, frissen we graag het geheugen even op.

Voor een gezonde levensstijl is het van belang om iedere dag iets uit alle vijf de schijven te consumeren. De schijven bestaan uit groente en fruit, smeer- en bereidingsvetten, vis, peulvruchten en vlees, graanproducten en aardappelen en dranken. Ook zijn er verschillende etenswaren die niet in één van deze schijven gecategoriseerd kunnen worden. Het Voedingscentrum adviseert om daar zo min mogelijk van te nuttigen of om hun eigen gecreëerde vuistregels toe te passen. Kies daarom voor een gezonde maaltijd box.

Te druk om te variëren

Met een druk werkleven kan het soms lastig zijn om iedere dag een nieuwe, gezonde maaltijd te bedenken en op tafel te zetten. Hoewel je er wel graag tijd in wilt stoppen, heb je ook geen zin om er urenlang mee bezig te zijn. Je hebt immers nog genoeg andere dingen te doen. Daarom zijn er gezonde maaltijd boxen ontwikkeld die je graag helpt bij het bereiden van een compleet, gezond en gevarieerd weekmenu.

Alles wat je nodig hebt in de Familiebox

Een voorbeeld van een gezonde en lekkere maaltijdboxen, zijn de boxen van de Familiebox voorheen bekend als Mathijs Maaltijdbox. Op de website kun je zien dat er over iedere maaltijd goed nagedacht is. Het team van de familiebox vindt het namelijk belangrijk dat je iedere dag de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een gezonde maaltijd box wordt daarom samengesteld volgens algemene voedingsrichtlijnen. Dit resulteert in maaltijden die ieder 200 gram groente, 200 gram aardappelen, pasta of rijstsoorten en 125 gram vlees, kip, vis of vegetarisch voedsel bevat. Daarnaast werkt deze maaltijdbox-aanbieder met pure producten die vers van het land komen. En verse producten zijn natuurlijk een grote must wanneer je gezond wilt eten.

Maaltijdboxen van Marley Spoon

De koks van Marley Spoon willen jou inspireren om iedere dag een feestje te maken in jouw keuken. Ze proberen iedere week weer een creatief menu samen te stellen. De maaltijdbox-aanbieder werkt samen met producenten die voldoen aan de kwaliteitscriteria die ze hanteren. Zo vinden ze het belangrijk dat het milieu zo min mogelijk aangetast wordt en dat dieren een zo prettig mogelijk leven hebben gehad. Door korte lijntjes zijn de ingrediënten in hun maaltijdbox vers en van goede kwaliteit.

Biologisch eten met Ekomenu-boxen

Gezonde voeding staat ook in hoog in het vaandel bij de ondernemers achter Ekomenu. Hun foodboxen zijn namelijk onderdeel van de bekende biologische supermarkt Ekoplaza. De maaltijdboxen focussen zich voornamelijk op voedsel van hoge kwaliteit en biologische herkomst. Daar kunnen ook gezonde recepten mee gemaakt worden. Daarnaast kun je kiezen uit zeer veel verschillende recepten, dus gevarieerd eten is appeltje eitje.

Nederlandse streekproducten in de Streekbox

Een andere maaltijdbox-aanbieder met 100% verse ingrediënten, is Streekbox. Ze begonnen eerst als leverancier van verse streekproducten in het Groene Hart, maar hebben hun horizon verbreedt. Door hun jarenlange ervaring weten ze op succesvolle wijze heel Nederland te bedienen van maaltijdboxen met verse streekproducten. Je kunt van ieder product zien waar het vandaan komt. Zo komen de eieren uit Gelderland, de courgette uit Zuid-Holland en de witlof uit het zuiden van het land.