Een gezonde levensstijl bestaat niet alleen uit regelmatig sporten, maar ook uit gezond eten. Daarbij is het belangrijk dat je niet te veel eet en dat je zoveel mogelijk volgens de Schijf van Vijf eet. Dat betekent dus dat je iedere dag wat groente en fruit, vis, peulvruchten of vlees en graanproducten of aardappelen dient te eten. Ook is het belangrijk om genoeg te drinken. Om een gezonde maaltijd te bereiden, is het van belang dat je verse ingrediënten gebruikt. Omdat je misschien niet iedere dag tijd hebt om naar de supermarkt te gaan, kun je ook een maaltijdbox laten bezorgen vol met verse en gezonde ingrediënten.

Kies zelf je maaltijd

Tegenwoordig zijn er een heleboel websites waar je terecht kunt voor een maaltijdbox. Sommige specialiseren zich in biologische maaltijden en andere weer in een maaltijdbox voor bijvoorbeeld een Thaise maaltijd. Ook zijn er een heleboel organisaties die voedselboxen creëren voor als je gezond wilt eten. Op de website staat vaak een overzicht met verschillende maaltijden. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische maaltijd met vleesvervangende ingrediënten, een quinoasalade met bietjes of zalmrolletjes met een salade van krieltjes en venkel. Het aanbod verschilt per website, maar over het algemeen is er genoeg keuze. Iedere week wordt het aanbod vervangen door nieuwe gerechten.

De voedselbox

Wanneer je een maaltijd uitgekozen en besteld hebt, kun je het binnen enkele dagen thuis verwachten. Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan hoe laat en wanneer je de box besteld hebt. Een gezond eten box bestaat altijd uit verse ingrediënten. Naast verse ingrediënten, hebben de meeste boxen een helder uitgelegde bereidingswijze op papier staan zodat je precies weet hoe je de maaltijd moet bereiden. Overigens kan het ook dat de bereidingswijze op de website van de organisatie staat. Zo kan je meteen aan de slag en een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Waarom een maaltijdbox?

Voedselboxen worden tegenwoordig steeds populairder. In een samenleving waar iedereen het druk heeft en altijd haast heeft, kan het lastig zijn om iedere dag gezond te eten. Een maaltijdbox is daarom dé oplossing; je hoeft niet meer naar de supermarkt om alle ingrediënten te halen. Ook hoef je niet meer na te denken wat je eens zal gaan koken die avond. Voor veel mensen kan dat al veel stress en onrust wegnemen. Verder kan een voedselbox voor gezonde eters laten zien dat je ook andere maaltijden kunt eten dan de maaltijden die je misschien gewend bent. Het verbreedt je horizon op het gebied van gezonde maaltijden.

Het prijskaartje

Als je naar de supermarkt gaat om etenswaren te halen voor een gezonde maaltijd, kun je zelf bepalen hoeveel geld je uit wilt geven. Een gezond eten box heeft vrijwel altijd dezelfde prijs voor iedere maaltijdbox. In de totale prijs zit normaal gesproken de prijs van de ingrediënten en de service verwerkt. Je geeft daarom bij sommige websites misschien meer geld uit dan wanneer je gewoon zelf naar de supermarkt gaat. Een aantal verkopers heeft wel een aantrekkelijke welkomsprijs, zodat je het eens lekker goedkoop kunt uitproberen.

maaltijdbox review mathijs

De hele week gezond eten

Sommige voedselbox-verkopers bieden een gezonde box aan voor 3, 4 of zelfs 5 dagen. Het ligt er natuurlijk maar net aan waar je naar op zoek bent. Wil je voor 3 dagen een gezonde maaltijdbox? Of heb je de hele week geen tijd om naar de supermarkt te gaan? Veel verkopers hebben daar rekening mee gehouden en bieden dan ook verschillende soorten boxen aan. Ook het aantal personen waarvoor de maaltijden bereid dienen te worden, kan verschillen. Sommige boxen zijn voor één persoon, terwijl andere boxen voor bijvoorbeeld vijf personen zijn.

Abonnementen en eenmalige bestellingen

Wil je meer dan één week gebruikmaken van een gezonde maaltijdbox? Dan kun je vaak een aantrekkelijke deal afsluiten. Natuurlijk zijn er ook enkele maaltijdenboxen die je eenmalig kunt bestellen, zonder dat je meteen ergens aan vast zit.