Nadat HelloFresh het concept van wekelijkse maaltijdboxen in Nederland introduceerde, dacht supermarkt Albert Heijn ongetwijfeld: dat kunnen wij ook. Niet veel later bracht de Nederlandse supermarktketen namelijk een eigen maaltijdbox op de markt, genaamd de Allerhande box. Hoe werkt het en wat zijn de ervaringen van klanten met deze maaltijdboxen? Hieronder hebben we een aantal praktische zaken voor je op een rijtje gezet.

icoon albert heijn allerhande

Hoe bestel je een Allerhande box?

Allereerst ga je naar de website van Albert Heijn. Daar vind je vrijwel direct in het menu aan de linkerkant een knop die je navigeert naar de Allerhande box-pagina. Vervolgens kun je een box voor twee of voor vier personen kiezen. Voor eenpersoonshuishoudens of gezinnen van vijf of zes personen is het dus niet de meest ideale maaltijdbox-aanbieder. Nadat je een box uitgekozen hebt, kun je bepalen wanneer je de box thuis wilt hebben. Als je verder nog andere boodschappen nodig hebt, dan is dat geen enkel probleem. Die kun je zonder extra kosten bij de bestelling plaatsen. Als je klaar bent met virtueel boodschappen doen, kun je afrekenen en de bestelling gratis thuis laten bezorgen.

De prijzen

Albert Heijn heeft twee mogelijkheden wat betreft het aantal personen. Je kunt namelijk alleen een zogeheten Inspiratiebox voor 2 personen bestellen, of een Familiebox voor 4 personen. De 2-persoonsbox kost €37,50 euro, en de 4-persoonsbox kost €49,00 euro. De Inspiratiebox is bedoeld voor 2 volwassenen, terwijl de Familiebox gericht is op 2 volwassenen en 2 tot 3 kinderen. De recepten in de Familiebox zijn dan ook kindvriendelijk.

Hoe vaak kun je de Allerhande box ontvangen?

Een maaltijdbox van Albert Heijn kun je eenmalig, wekelijks of 2-wekelijks ontvangen. Wat je graag wilt, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Om vaker een box te bestellen, hoef je geen abonnement af te sluiten. Je zit dus nergens aan vast en hoeft niet te rekenen op onverwachte kosten of verplichten die vaak gepaard gaan met een lidmaatschap. Je kunt je wel aanmelden voor de Allerhande Box Planner. Deze functie herinnert je eraan wanneer het weer tijd wordt om iets te bestellen. Zo vergeet je nooit meer om een maaltijdbox of andere boodschappen te bestellen.

Beperkte keuze in maaltijden

Een aspect waar de maaltijdboxen van Albert Heijn onder meer verschillen met andere aanbieders, is de keuzevrijheid in recepten. Bij veel aanbieders kun je kiezen uit talloze recepten, terwijl je bij Albert Heijn ‘slechts’ uit vier recepten kunt kiezen. Hieruit mag je drie gerechten kiezen. Als je vegetarisch of veganistisch bent, is de Allerhande box niet de beste optie. Op het eerste gezicht lijkt Albert Heijn hier namelijk zeer weinig rekening mee te houden.

maaltijdbox albert heijn

Klein voorproefje per e-mail

Iedere week is het weer spannend waar je uit kunt kiezen. Staat er weer een Italiaanse pasta op het menu? Of een hamburger in Amerikaanse stijl? Om de nieuwsgierigheid een klein beetje weg te nemen, kan iedereen zich aanmelden voor het ‘Voorproefje van de week’. Dit is een nieuwsbrief die iedere week in je mailbox verschijnt en waar je je zelf voor dient aan te melden. Iedere week wordt alvast het menu van de volgende Allerhande box getoond. Je kunt dan dus al meteen je favorieten bepalen of juist kiezen voor een maaltijdbox-vrije week.

De Allerhande box in de prakrijk

Hoe beoordelen consumenten de Allerhande box? Op verschillende websites is te lezen dat klanten over het algemeen tevreden zijn over de ruime porties, de aanvullende boodschappen die je gratis mee kan laten bezorgen en de snelle, eenvoudige en gevarieerde recepten. Ook de klantenservice is snel en via meerdere mediakanalen te bereiken.

Negatieve punten zijn onder meer dat er geen rekening gehouden wordt met vegetariërs en veganisten en dat de verhouding groente en vlees ongelijk is. Ook houdt de box geen rekening met eventuele allergieën. Een aantal mensen klagen verder nog over het feit dat er weinig visuele ondersteuning wordt geboden bij de recepten.