De afgelopen jaren schoten maaltijdbox-aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Eerst veroverde HelloFresh de Nederlandse markt, gevolgd door vele andere aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan Allerhande, Beebox, Marley Spoon en De Krat. Ook veel kleinere bedrijven proberen hun weg te vinden in de huidige Nederlandse samenleving. Om anders te zijn dan hun concurrenten, heeft iedere verkoper wel iets bedacht om zich te onderscheiden van de rest. Zo kun je het beste voor Beebox kiezen als je biologisch voedsel wil en kun je beter voor de Allerhande box gaan als je nog overige boodschappen erbij wilt bestellen. Het is handig om een maaltijdbox test te doen, zodat je kan proeven welke de lekkerste is.

Welke past het beste bij jou?

Omdat er tegenwoordig zoveel aanbod is, kan het moeilijk zijn om een goede keuze te maken. Daarom zijn er verschillende websites opgericht die maaltijdbox-aanbieders met elkaar vergelijken. Enkele voorbeelden zijn foodboxwijzer.nl, maaltijdbox.org en foodboxen.nl. De voedselboxen worden onder meer vergeleken op de prijs die ze aanbieden en voor hoeveel personen ze de boxen aanbieden. Niet alle aanbieders bieden namelijk een maaltijdbox voor slechts één persoon aan. Daarnaast kun je ook in een overzichtelijke tabel zien of en welke bedrijven werken met biologisch, veganistisch of vegetarisch voedsel. Ook op deze punten verschillen de boxen behoorlijk van elkaar.

Proefbox bestellen

Nadat je het hele internet afgestruind hebt om een maaltijdbox te vinden die aansluit bij jouw voorkeuren, is het tijd om er een te bestellen. Maar voordat je dat doet, is het handig om te kijken of je een maaltijdbox test/proefbox kunt bestellen. Zo kun je de maaltijdbox lekker op je eigen gemak uittesten, zonder dat je meteen ergens aan vast zit. Vaak krijg je eenmalig één proefbox opgestuurd en kun je een abonnement aanschaffen als je zeker weet dat je in de toekomst meerdere maaltijdboxen wilt bestellen. Bij maaltijdbox-aanbieders HelloFresh en Allerhande bijvoorbeeld, kun je eenmalig een proefbox bestellen. Het lijkt gewoon op een normale, gebruikelijke maaltijdbox met verse ingrediënten en eenvoudige recepten.

Gratis maaltijdboxen testen

Een proefbox heeft vaak dezelfde prijs als een gebruikelijke maaltijdbox voor hetzelfde aantal personen. Op veel websites kun je een kortingscode vinden je die je bij een bepaalde verkoper kunt invoeren. Maar deze gelden normaal gesproken niet op proefboxen. Wel heeft maaltijdbox.net iedere maand een speciale actie voor iedereen die eens een maaltijdbox test wilt doen

Iedere maand kun je je namelijk inschrijven voor de proefbox-wedstrijd. Je hoeft alleen een paar persoonlijke gegevens in te vullen en klaar is kees. Als je gewonnen hebt, wordt er telefonisch of per e-mail contact met je opgenomen. De gratis proefboxen die je voor deze maandelijkse actie kunt winnen, worden aangeboden door HelloFresh en bevat maaltijden voor vier personen.

Tevreden over de proefbox?

chef ali icoonHeb je een proefbox besteld en uitgeprobeerd? Als je tevreden bent over de aankoop, kun je bij vrijwel alle maaltijdbox-aanbieders een abonnement aanschaffen. Meestal zijn deze flexibel en kun je deze op ieder gewenst moment wijzigen of stopzetten.

Ben je niet zo tevreden over de maaltijdbox? Dan zijn er nog genoeg andere keuzemogelijkheden over die misschien veel beter bij jou passen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de kleinere bedrijven die nog niet zo bekend zijn. Vaak zijn deze ook helemaal niet verkeerd en bieden ze juist veel meer voordelen omdat ze zo kleinschalig zijn.

Beoordelingen lezen van andere klanten

Wat ook altijd helpt bij het kiezen van het juiste product, is het lezen van ervaringen van andere klanten. Of het nu gaat om een film, een boek, een hotel of zelfs een pretpark; voor bijna ieder product is er wel een website opgericht die ervaringen van anderen deelt. Zo ook voor maaltijdboxen. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld foodboxwijer.nl, maaltijdbox.org, boxvergelijker.nl en maaltijdbox-vergelijken.nl.

Op deze websites worden eerlijke en betrouwbare beoordelingen geven over de maaltijdboxen van diverse aanbieders. Eerdere klanten die al eens gebruik hebben gemaakt van een specifieke maaltijdbox geven antwoord op vragen als; zijn de maaltijdboxen voorzien van biologisch voedsel? Of; hoeveel tijd heb je nodig om een gerecht te bereiden?