HelloFresh was zonder twijfel de eerste verkoper van maaltijdboxen in Nederland. Dit concept bleek zo’n grote hit, dat het andere ondernemers inspireerde om hetzelfde te doen. Inmiddels is HelloFresh enorm gegroeid en is het één van de bekendste maaltijdbox-verkopers binnen Nederland. Laten we daarom eens nader kijken naar de mogelijkheden die HelloFresh biedt aan de Nederlandse consument.

hellofresh icoon

Vooraf een filosofieles

Op de website van HelloFresh kun je lezen wat de gedachte is achter de maaltijdboxen van hun bedrijf. Zo melden ze dat ze het belangrijk vinden dat de producten zo vers mogelijk zijn. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Zo vindt HelloFresh het bijvoorbeeld belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is waar de producten vandaan komen.

Verder selecteert HelloFresh de producten aan de hand van eigen selectiecriteria. Zo kiezen ze eerder voor onbekende groenten, dan voor een groentesoort dat je misschien wel altijd in de supermarkt koopt. Volgens de maaltijdbox-aanbieder leer je dus altijd nieuwe producten kennen. Ook houden ze altijd rekening met de seizoenen, wat resulteert in pastinaak en koolraap in de winter en postelein en asperges in het voorjaar.

HelloFresh houdt niet van keurmerken. Ze vinden het veel belangrijker dat de producten vers en lekker zijn. Daarnaast houden ze ook niet van gedoe op het gebied van recepten. De gerechten zijn daarom zeer eenvoudig te maken en in een mum van tijd klaar. De maximale bereidingstijd voor alle recepten die ze aanbieden, is dan ook 30 minuten.

Hoe bestel je een maaltijdbox bij HelloFresh?

Als je een voedingsbox bij HelloFresh wilt bestellen, dien je eerst bij jezelf te rade te gaan of je eenmalig of wekelijks een maaltijdbox wilt. HelloFresh biedt drie soorten boxen aan, namelijk de Originalbox, de Veggiebox en de Familybox. Alle drie deze boxen zijn ook als eenmalige proefbox te bestellen. Als je één van de drie boxen selecteert, kun je een keuze maken uit het aantal personen. De aantallen lopen uiteen van 1 tot en met 6 personen. Daaronder kun je kiezen of je 3, 4 of 5 maaltijden wilt ontvangen. Net zoals de maaltijdboxen van Allerhande, worden de boxen van HelloFresh ook altijd gratis bezorgd.

Je kiest niet wat je krijgt

Het bestellen van een maaltijdbox is vrij eenvoudig en is snel gebeurd. Dit komt onder meer omdat je niet hoeft te kiezen welke gerechten je graag in de maaltijdbox wilt hebben. Voor vegetariërs is er wel een Veggiebox, zodat zij zeker weten dat ze geen vlees in de maaltijdbox ontvangen. Wel kun je alle recepten voor de komende en volgende week vooraf alvast bekijken op de website. Ook recepten die al eens eerder in de box zaten, kun je terugvinden op de site.

jamie oliver foodbox

Andere, aanvullende boxen

Naast complete maaltijdboxen met 3 of 4 maaltijden, biedt HelloFresh ook een ontbijtbox, fruitbox en wijnbox aan. Zo ben je met een ontbijtbox verzekerd van vijf dagen ontbijt, ontvang je met de fruitbox Hollands en exotisch fruit en passen de 2 wijnen uit de Wijnbox uitstekend bij de gerechten uit de drie maaltijdboxen. Deze boxen zijn uitsluitend wekelijks te bestellen.

Prijskaartjes

De prijs voor een wekelijkse maaltijdbox begint bij €34,00 euro. Hoe meer personen mee eten en hoe meer gerechten je wilt ontvangen, hoe hoger de prijs wordt. De eenmalige maaltijdboxen starten bij een prijs van €37,00 euro. Ook hier hangt de uiteindelijke prijs natuurlijk weer af van het aantal personen en gerechten. De ontbijtbox begint bij een prijs van €25,00 euro per week, de fruitbox bij een prijs van €14,00 euro per week en de wijnbox bij een prijs van €9,00 euro per week.

Flexibel lidmaatschap

Wanneer je wilt afrekenen, zie je dat je een account moet hebben om de bestelling af te kunnen ronden. Je moet er wel rekening mee houden dat de volgende box automatisch van je rekening afgeschreven wordt. Je kunt wel wekelijks tot woensdagavond 23:59 uur je lidmaatschap opzeggen, pauzeren of wijzigen.