Maaltijdboxen worden veelvuldig op het internet aangeboden. Omdat er zoveel bedrijven op de markt zijn, doet iedereen zijn uiterste best om de eigen boxen op de een of andere manier te onderscheiden van andere boxen. Sommige doen dit door speciale maaltijdboxen aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan eetboxen die speciaal ontworpen zijn voor veganisten, vegetariërs, gezinnen met jonge kinderen, mensen die graag biologisch voedsel eten of eenpersoonshuishoudens. Enkele verkopers bieden verschillende van deze varianten aan, andere specialiseren zich juist in één van deze soorten maaltijdboxen. Een andere soort eetbox dat verkopers aan kunnen bieden, is niet voor jezelf zijn maar een maaltijdbox cadeau kunt doen.

Cadeauboxen

Als je echt op zoek bent naar een origineel cadeau, kun je een passende maaltijdbox cadeau doen. Vooral als de persoon die dit cadeau in ontvangst mag nemen heel erg van eten houdt, ben je met een voedingsbox bijna wel zeker van een leuk cadeau. Stel de persoon in kwestie heeft een gezin met jonge kinderen en een drukke baan. Met een maaltijdbox verras je hem of haar door twee alledaagse taken voor een deel uit handen te nemen. Misschien voelt het een beetje raar om zoiets cadeau te doen, maar zou je het zelf niet ook leuk en origineel vinden?

maaltijdboxen ekomenu

Cadeaubonnen

Niet alleen kun je een foodbox cadeau doen, maar je kunt bij veel aanbieders ook een cadeaubon krijgen. De persoon aan wie je dit cadeau doet, kan dan zelf kiezen welke maaltijdbox hij of zij graag wilt hebben. Zo voorkom je dat je een miskoop doet door bijvoorbeeld een maaltijdbox aan te schaffen voor een veganist, terwijl de persoon in kwestie een vegetariër is. Of misschien volgt deze persoon wel een strikt koolhydraatarm dieet en kan diegene niet zomaar alles eten wat in een standaard maaltijdbox zit.

Een abonnement cadeau

Niet alle eetbox-aanbieders bieden een optie aan om een box cadeau te doen of om een cadeaubon te kopen. Wat je dan kunt doen, is een maaltijdbox zelf kopen en als cadeau geven. In de meeste gevallen dien je zelf een abonnement te hebben of te nemen. Als je zelf al een abonnement hebt, kun je bijvoorbeeld één of twee boxen cadeau geven aan iemand. Hetzelfde geldt natuurlijk als je net pas een abonnement neemt. De gegevens die je doorgeeft voor je online account kun je in de meeste gevallen op ieder moment wijzigen. Zo kun je dus ook het adres van de persoon aan wie je de box cadeau wilt doen opgeven om degene nog meer te verrassen.

Wat je ook kunt doen, is een abonnement cadeau geven. Dit is natuurlijk wel iets duurder dan gewoon één of twee losse maaltijdboxen, maar als je met een groep een cadeau wilt geven kan dit best een leuk idee zijn. De persoon ontvangt iedere week een nieuwe box vol met verse producten en nieuwe recepten om de hele week lekkere maaltijden op tafel te zetten. Omdat jij het account bezit, betaal jij gewoon iedere week het abonnement en worden de box thuisbezorgd bij de persoon in kwestie. Het is wel handig om even te kijken na hoeveel boxen je het abonnement stop wilt zetten. Anders betaal je misschien voor meer weken dan je vooraf in gedachte had.

Welke boxen zou je cadeau kunnen geven?

icoon albert heijn allerhandeVerschillende aanbieders vermelden duidelijk dat je een box cadeau kunt doen, terwijl andere dit niet zo duidelijk vermelden. Maar als je een beetje creatief bent, kun je uiteraard van iedere maaltijdbox een leuk cadeau maken. Zo heeft FoodWeLove een zogenaamde delicatessenbox die je cadeau kunt doen. Dit is een eenmalige box met verrassende producten. Ook de box van Allerhande kun je eenmalig bestellen en laten bezorgen bij de persoon waar je de box cadeau aan wilt geven. Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox werken alleen met abonnementen. Wel kun je bij beide verkopers het abonnement na één box stopzetten.