Het zoeken naar een verrassend recept en de benodigde ingrediënten daarvoor is tegenwoordig verleden tijd. Met het grote aanbod voedingsboxen hoef je je niet meer druk te maken over wat je de hele week eens zal eten en wanneer je naar de supermarkt moet gaan om de ingrediënten voor deze maaltijden te halen. De boxen zitten namelijk vol met verse ingrediënten en nieuwe, verassende recepten om ieder dag van de week een compleet verzorgd gerecht op tafel te zetten. Handig, toch?

Verschillende aanbieders

Als één schaap over de dam is, dan volgen er meer. Het idee om een voedingsbox samen te stellen voor iedereen die geen tijd heeft om boodschappen te doen en recepten te zoeken, bleek een succesvolle formule. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal voedingsbox-verkopers het afgelopen jaar enorm gegroeid is.

Door de verschillende aanbieders, hebben consumenten ook meer keuze gekregen. Om je als bedrijf te onderscheiden van andere verkopers, dien je immers nieuwe en andere dingen aan te bieden dan je concurrenten. De belangrijkste gebieden waar de voedingsbox-verkopers op verschillen, lichten we hieronder voor je toe.

Bezorging

Niet alle bedrijven bezorgen hun voedingsboxen in heel Nederland. Sommige bedrijven zijn bijvoorbeeld gevestigd in de Randstad en bezorgen dan ook alleen in deze omgeving. Andere, grotere aanbieders hebben vestigingen in het hele land, waardoor ze ook makkelijk alle hoeken van het land kunnen bedienen. Ook zijn er verschillen in de kosten van de bezorging. Soms is het gratis, soms is het tegen een kleine betaling.

Kostenplaatje

De kosten voor een voedingsbox verschillen uiteraard ook per verkoper. Het ligt er maar net aan hoeveel maaltijden je graag in de box wilt ontvangen, voor hoeveel personen en wat voor soort maaltijden. Biologische maaltijden zijn namelijk over het algemeen wat duurder. Aangezien voedingsboxen steeds populairder worden en steeds meer mensen hier gebruik van maken, kunnen aanbieders de prijzen juist wat lager houden. Uiteraard is het nog steeds het goedkoopst als je zelf boodschappen doet in een (goedkope) supermarkt.

Verschillende recepten

losse box chef aliOm je te onderscheiden van je concurrenten, is het natuurlijk niet slim om dezelfde recepten aan te bieden. Daarom zijn er zeer veel verschillende recepten te vinden op de websites van voedingsbox-aanbieders. Sommige bedrijven zijn zelfs gespecialiseerd in vegetarische recepten, biologische recepten of kindvriendelijke recepten. Ook zijn er verschillende voedingsbox-verkopers die zich speciaal richten op eenpersoonsmaaltijden.

Verder is er ook nog een verschil in voedingsboxen voor avondeten, lunch of ontbijt. Bij sommige bedrijven kun je alleen terecht voor het diner, terwijl je bij andere bedrijven ook terecht kunt voor het ontbijt.

Wat ze wel allemaal gemeen hebben, is het zo efficiënt mogelijk gebruik van ingrediënten. De recepten zijn zo ingericht dat er vrijwel nooit te weinig of te veel eten is. Daardoor hoeft er zo min mogelijk voedsel weggegooid te worden.

Natuurlijk zijn er ook nog andere aspecten die bij de meeste bedrijven overeen komen. Twee van deze aspecten leggen we hieronder voor je uit.

Verse ingrediënten

Eigenlijk vertellen alle voedingsbox-verkopers op hun website dat ze gebruikmaken van verse ingrediënten. Je moet het dus zo zien dat de ingrediënten zo van het land in de voedingsbox terecht komt. Veel bedrijven werken nauw samen met boeren uit de omgeving en geven op hun website precies aan waar de ingrediënten vandaan komen. Vooral voor kinderen is dat een leuke en leerzame toevoeging.

Leerzaam, afwisselend en inspiratievol

De meeste bedrijven bieden verrassende recepten aan die je misschien nog nooit eerder gemaakt hebt. Bovendien veranderen de recepten iedere week, zodat je altijd iets nieuws en anders op tafel kunt zetten. Een bijkomend voordeel van nieuwe recepten, is dat je ook nieuwe dingen leert. Hoewel iedereen op zijn of haar eigen manier kookt, is het ook wel eens verfrissend om te zien hoe anderen een gerecht bereiden. Bij de voedingsboxen zijn uitgebreide bereidingswijzen te lezen, die je misschien laten zien dat je bepaalde etenswaren ook anders kunt bereiden.

Bekijk ook onze reviews voor meer vergelijkingen.