Naast de maaltijdboxen van HelloFresh en Allerhande, bestaan er ook maaltijdboxen van Mathijs Vrieze. Deze chef-kok kookt in verschillende televisieprogramma’s de meest smakelijke gerechten. Ook heeft hij inmiddels 8 kookboeken geschreven, waar ruim 500.000 exemplaren van zijn verkocht. Daarnaast stelt hij met een compleet team iedere week de lekkerste en gezondste maaltijdboxen samen. Hoog tijd om eens nader kennis te maken met Mathijs Maaltijdbox.

logo mathijs maaltijdbox

Balans tussen gezond en lekker met Mathijs zijn box

Op de website van Mathijs Maalbox is binnen een paar klikken de filosofie en de kernwaarden van de maaltijdbox-aanbieder te vinden. Zo vindt het team het belangrijk dat de recepten een evenwicht laten zien tussen gezond en lekker. Hoewel de boxen geen EKO-keurmerk hebben, bevatten ze wel pure producten. Het vlees is vaak biologisch en vis heeft altijd een keurmerk, aldus de website.

Onder het kopje filosofie is te lezen dat de maaltijdboxen van Mathijs ervoor willen zorgen dat je je vrolijk en fit voelt. De recepten die geleverd worden bij de maaltijdboxen zijn eenvoudig te maken met verse ingrediënten. Ook wordt er grote waarde gehecht aan een gevarieerd menu, zonder voedsel met kunstmatige toevoegingen. Snel een makkelijke en lekkere maaltijd op tafel zetten; daar gaat het om bij Mathijs Maaltijdbox.

Gebalanceerde porties

Het team van Mathijs Maaltijdbox vindt het belangrijk dat iedereen iedere dag genoeg en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is daarom van belang dat de recepten gebalanceerde porties bevatten. Op de website is zien dat iedere maaltijd daarom ongeveer 200 gram groente, 200 gram aardappelen, pasta of rijstsoorten en 125 gram vlees, vis, kip of vegetarische vleesvervanger bevat. Door het feit dat over ieder gerecht goed nagedacht is, ben je er zeker van dat je iedere dag de juiste vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Welke boxen biedt Mathijs Maaltijdbox aan?

Mathijs Maaltijdbox biedt verschillende soorten boxen aan, namelijk de Familiebox en de Variatiebox. De Familiebox houdt duidelijk rekening met de smaakvoorkeuren van kinderen. De gerechten zijn namelijk niet scherp of flink gekruid. De maaltijdbox bevat 4 maaltijden en kun je in drie verschillende groottes bestellen, afhankelijk van de grootte van je gezin. De Variatiebox is speciaal voor stelletjes die op zoek zijn naar verrassende recepten. De maaltijdbox is bedoeld om wat meer inspiratie en variatie in de keuken te brengen. Deze box bevat 3 maaltijden en is voor twee personen ingericht.

Naast de Familiebox en de Variatiebox heeft Mathijs Maaltijdbox ook een aanvullende fruitbox. Deze box is gevuld met ongeveer 15 tot 20 stuks fruit van hoge kwaliteit. De box bevat niet alleen de standaard fruitsoorten, maar ook altijd één opmerkelijke, verrassende fruitsoort. Met de aanvullende Fruitbox is het dus heel gemakkelijk om iedere dag twee stuks fruit te eten.

maaltijdbox review mathijs

Variërende prijzen

De Familiebox is verkrijgbaar vanaf een prijs van €39,00 euro. Wil je een grotere familiebox bestellen? Dan moet je rekenen op een prijs van €49,00 euro. De Variatiebox heeft een prijs van €34,00 euro en is niet uit te breiden tot meerdere maaltijden of tot grotere porties. De fruitbox kost €14,00 euro per week.

Andere kenmerken van Mathijs zijn maaltijd doos

De recepten die je in de maaltijdbox kunt verwachten, kun je alvast bekijken bij het tabblad ‘Toekomstige menu’s’. Je kunt dus niet zelf de recepten uitkiezen. Verder is het noodzakelijk om een account aan te maken om een maaltijdbox te bestellen. Hoewel dat veel mensen misschien afschrikt, verzekert Mathijs Maaltijdbox dat ze een flexibel lidmaatschap hanteren. Als je op vakantie bent of een week geen maaltijdbox wilt ontvangen, kun je 6 dagen voor de leveringsdatum de bestelling annuleren. Het account kun je volgens de website net zo makkelijk ook weer opzeggen.

Mathijs Maaltijdbox heeft iedere week een vaste leveringsdag, namelijk maandag tussen 17:00 en 22:00 uur. Als je niet thuis bent, wordt de box bij de buren afgeleverd en ontvang je een sms met de precieze afleverplek. Verder is het nuttig om te weten dat het bedrijf in heel Nederland bezorgt, behalve naar de Waddeneilanden.